Túra a sörök világában

Sörtúra

Főzdefeszt 2015. - második felvonás

2015. augusztus 27.

11888116_1136877289658722_8201429695413441388_n.jpg

Újra Főzdefeszt, idén már másodszor. Szeptember 4-6. között újra a Városligetet lepik el a jobbnál-jobb sörök. Nézzük mire számíthatunk!

A júniusban megrendezett Főzdefeszt új helyszíne ezek szerint bejött, mert úgy tűnik vége a vándorlásnak és a feszt marad a Városligetben. Ennek kifejezetten örülök, mert már évek óta ez a legjobb helyszín, amit találtak a szervezők. Lehet piknikezni a parkban, amihez a sört és a kaját is meg lehet venni, a fák lombjai árnyékot adnak, hogy ne a tűző napon kelljen álldogálni egész nap és kultúráltan működő WC is van. Mi kell még? Hát sör! Ebben sem lesz hiány, sőt megint különlegességek lepik majd el a Városligetet.


img_4.JPG

Az őszi Főzdefeszt legnagyobb szenzációja az, hogy körképet ad a magyar egyházi sörkultúra meglepetésszerű feltámadásáról. Pár évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy a magyar kolostorok és egyházak sörkészítésbe fognak, idén mégis három vadonatúj vallásos lelkületű sörbrandet ismerhetünk meg a Városligetben.

A Zirci Ciszterci Apátságban felépült, Magyarország első valódi apátsági sörfőzdéje a kolostor pincéjében – a 18. századi zirci főzde szellemi örököseként. A történelmi környezetbe helyezett modern főzde mai felfogásban főzött sör-szortimenttel mutatkozik be a Főzdefeszten. A Bakonybéli Szt. Mauriciusz kolostor 3 fajta sört főzet a Bors Serfőzdével, a Székesfehérvári Püspökség pedig újrateremtette a legendás Szt. István Portert, amit ismét Kőbányán, a Monyó Sörfőzdében főznek.
De nemcsak szerzetesek és püspökök kongregációját láthatjuk majd – az egyházon túl is egyre többen fogják fel a jó sörben rejlő kommunikációs lehetőségeket. Így tanúi lehetünk a Freak Fusion Cabaret Tripla Leszúrt Rittenberger nevű füstös „freak” lágerének bemutatójához készült rögtönzött hátborzongató cirkuszi mutatványnak.

img_1.JPG

A már megszokott klasszikus felhozatalon túl ismét számos premierrel és újdonsággal készülnek a szervezők, ráadásul most először külföldről is hívtak kézműves sörfőzőket, mert Európa-szerte egyre nagyobb az érdeklődés a Főzdefeszt iránt!

Az ételkínálatot is felfrissítették, a bevált slágerek – mint Befaló Bill, Zing Burger, Vörös Homár és társai – mellett új street-food standokat állítottak hadrendbe, valamint felbíztatták a sörfőzőket, hogy ők is készüljenek étellel!img_8.JPG

A júniusi tapasztalatok alapján egyre okosabban használják majd a sétány tereit és a nagy forgalmú főutak mellett számos intim kis sörkert lesz kialakítva!

Vasárnap kora délután pedig kiosztják az Év Kedvenc Söre, az Év Sörfőzdéje és az Év Legjobb sörcímkéje díjakat!

Továbbra is üvegpohárból lehet inni a folyékony kenyeret!
A logózott 0,5 l-es Főzdefeszt üvegpoharak a helyszínen kaphatók a Főzdefeszt Shopokban 1000Ft-ért - 0,2 l; 0,3 l; 0,4 l; 0,5 l-es jelöléssel. (Craft Master One poharak: 1500 Ft)

IDŐPONT: 2015. Szeptember 4-5-6.

HELYSZÍN: Városliget OLOF PALME sétány (Hősök terétől)

NYITVATARTÁS:
2015. szeptember 4. péntek 15.00 - 02.00
2015. szeptember 5. szombat 12.00 - 02.00
2015. szeptember 6. vasárnap 12.00 - 00.00

FIZETŐESZKÖZ:
Metapay fesztiválkártya
MasterCard PayPass™, Mestro PayPass bankkártya, mobil PayPass.
A fesztivál készpénzmentes.

FACEBOOK ESEMÉNY

ff10_plakat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr667734126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2015.09.03. 12:58:32

A dátumokat javítani kellene, már szeptember 11-13. a tervezett időpont és a helyszín is kicsit arrébb tolódott, a Felvonulási téren lesz (remélem nem lesz kánikula, mert akkor megint szétfővünk a napon, mint másfél éve a Műegyetem rakparton...

Illetve mit is beszélek, én biztos nem fővök szét, mert "hála" a tolódásnak, nem leszek ott ezúttal.

Mindenesetre kiváncsi leszek, mekkora eső lesz a 4-i hétvégén, mert ez volt a hivatalos indok a halasztásra.

Fehérbálna 2015.09.03. 13:00:37

@promontor: Köszi az infót, tudom a tolódást. Hétfőn pakolok ki egy javított cikket.
Sokan vannak így a tolódás miatt, köztük én sem tudok majd kimenni. Lehet jobb is ez így.
süti beállítások módosítása