Túra a sörök világában

Sörtúra

Új belépő a sörfeszt piacra - Serfőző

2015. október 14.

serfozo_badge.png

Új belépő van a sörfesztek sorában, akik mellett nem lehet elmenni említés nélkül, mert több olyan fesztet tettek le az asztalra idén, amik több mint jól sikerültek. Ők a Serfőző!

Már évek óta jönnek-mennek a különböző sörfesztiválok, amiknek a nagy része elvérzik egy próbálkozás után. Vagy vannak olyanok, amik más néven jelennek meg a következő évben, de ugyanolyan szutykok. A Serfőző név idén a Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál kapcsán merült fel először, amiről azt gondoltam, hogy egy lesz a fent említett sörfesztiválok közül. Szerencsére nagyot tévedtem. Nézzük mit is lehet tudni a Serfőzőről.

szezonnyito.JPG

Összesen 4 + 1 (a Cseh Sörfesztivál inkább csak ráncfelvarrás és nem sajátnak számít, ezért a +1 jelzés) Serfőző rendezvény volt ebben az évben, ami elég szép teljesítmény egy újonnan útjára indított rendezvénysorozattól. A leglátogatottabb rendezvényük a Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál volt, amit egy videóban meg is örökítettek. Illetve elmondásuk szerint az Alleenál megrendezett Random Sörweekend telt a legjobb hangulatban, amit nehéz lenne megcáfolni hiszen tényleg nagyon családias hangulata volt és pont ezt hiányolom sok fesztiválból szezonnyito1.JPGmanapság. Ennek az is volt a különlegessége, hogy nem az elcsépelt sörfesztivál elnevezést használták, hanem egy baráti sörözésre (random sörözésre) utaló nevet próbáltak bevezetni. Szerintem bejött az elképzelés.

Szépen sorjában és kicsit részletesebben a rendezvényekről. Először kezdtek a Corvin Szezonnyitóval, aminek a megszervezése után kaptak egy felkérést, hogy szervezzék meg a Cseh Sörfesztivált is, ami szerintem az eddigi legjobb lett a Cseh Sörfesztiválok sorában. Új helyszín, új sörök, zseniális hangulat. Ez volt az a sörfesztivál idén, ahova többször is kimentünk sörözni és nem csak egyszer néztünk ki. Valamiért más hangulata volt, mint az eddigieknek. Nem voltak sátrak, nem volt szeparált „VIP” rész, nem kellett „oroszlánokkal” szarozni, sokkal emberközelibb volt. Most már azt is tudom, hogy a szervezőbrigád állhatott a hátterében a dolognak. Ezután volt az Alsóörsi Sörfesztivál, amire bár nem tudtam kimenni, de már az is nagy dolognak számít a szememben, hogy alsoors.jpgaz első évben bevállaltak vidéki rendezvényt is. Valójában ez lett volna a szezonindító fesztivál, tehát kapásból vidéken kezdtek volna. Aztán jött a baráti sörözés az Alleenál a Random Sörweekend keretein belül és végül a Corvin Szezonzáróval zárult be a kör.

Elmondták, hogy alapvetően ők az Alsóörsi Sörfesztet szerették volna megszervezni első rendezvénynek, de aztán jött a lehetőség, hogy a Corvin sétányon csinálják meg a Szezonnyitót és hát kaptak az alkalmon. Ennek ellenére kicsit izgultak amiatt, hogy hogyan fog sikerülni a Szezonnyitó, mert jóval korábban érkezett az első rendezvény napja, mint gondolták, alsoors2.jpgezért kapkodva kellett megszervezniük. De mint azt írtam, ide látogattak ki a legtöbben a rendezvényeik közül. Tehát egy júliusi rendezvénnyel szerettek volna nyitni, de az élet úgy hozta, hogy addigra már 2 rendezvényen túl voltak. Visszanézve a rendezvények dátumait minden hónapban volt egy Serfőző esemény májustól kezdve egészen szeptemberig, úgyhogy nem is igazán állhattak le kiélvezni a sikert. Egyébként nem tudom volt-e már ilyen, hogy egy brigád 5 hónapon keresztül minden hónapban csinál egy rendezvényt. A mulatós fesztek szervezőit (pl Lecsófeszt, Oktoberfest Budapest, Halfesztivál, stb) leszámítva persze, de azok nem tartoznak a minőségi rendezvények kategóriába.

random.jpgSok tekintetben örülök a Serfőző Crew felbukkanásának, mert egy üde színfoltnak ígérkeznek a sörfesztiválok piacán. Pontosan azt a családias hangulatot varázsolták vissza, amilyen nekem a Főzdefeszt volt még kiskorában. Tény, hogy nincs kint minden sörfőzde és pontosan ezért nem is elégít ki minden igényt a sörkedvelőknél, de ha minden sörfesztiválon, minden sörfőzde kint lenne és állandóan sörpremierek lennének, akkor elvesztené a varázsát az egész. Bár azért kipróbálnám.

A jövő tekintetében azt mondták, hogy erre az évre már nem terveznek semmit jövőre viszont újult erővel és több rendezvénnyel készülnek. Nyáron pedig egy olyan sörfesztet szerveznek, ami a zászlóshajójuk lesz, olyan nemzetközi kínálattal, mint eddig még senki az országban. Az már csak hab a tortán, hogy lesz egy Serfőző Söröző is a Corvin sétányon jövőre, ahol lesz minden finomság. Kíváncsian várom mit hoz a jövő.
szezonzaro.jpg

Lesz még egy cikk a Serfőzőről, amiben azt is elmondom kiket takar a Serfőző Crew elnevezés.

Serfőző Facebook oldal: https://www.facebook.com/serfozo

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr397963712

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Serfőző - új belépő a sörfeszt piacon 2015.10.18. 14:04:27

> A Városliget úgy tűnt egy tuti befutó hely lesz a fesztivál állandó helyszínének, de sajnos túl korán örültünk. Már évek óta jönnek-mennek a különböző sörfesztiválok, amiknek a nagy része elvérzik egy próbálkozás után. Vagy vannak olyanok, a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása