Túra a sörök világában

Sörtúra

Kézműves sört karácsonyra? Innen rendelj!

2015. december 08.

3205341259_bd0b5d17d0_b.jpg

A sörkedvelőknek nem is lehetne jobb karácsonyi ajándékot adni, mint speckó sörökből összeállított csomagot. Most megtudhatod honnan érdemes rendelni!

A kézműves sörök piaca egyre csak bővül és gyakorlatilag már a sarki kis közértben is lehet kapni őket. Viszont ha karácsonyi ajándéknak szeretnénk különlegesebb darabokat összeválogatni, akkor azért érdemes erre szakosodott boltokat felkeresni és onnan beszerezni az ajándékokat. Sok helyen lehet rendelni tehát még ki sem kell mozdulni a bevásárláshoz. A boltok között nagy eltérés lehet a kínálatban vagy éppen abban, hogy milyen sörökre (honnan származó sörökre) specializálódott.

Az árakkal kapcsolatban nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni, hogy melyik olcsóbb, melyik drágább, mert ahhoz minden tételt át kellene nézni egyesével, hogy hiteles képet kapjak, ezért annyit mondok, hogy nagyjából ugyanannyiba kerülnek a sörök. Vannak darabok, amik az egyiknél olcsóbbak, viszont a másik helyen ugyanez mondható el egy másik sörről.

A készpénzes fizetés a jellemző a házhozszállításra, örömmel vettem volna, ha lehetne kártyával előre fizetni. A kiszállítás pedig szintén hasonló, mert a többség a Magyar Postát használja a csomagok célba juttatására, bár elég változó összegek vannak a szállítást illetően ahhoz képest, hogy ugyanaz a cég kézbesíti őket. 

A készlet néhány helyen iszonyatosan nagy, gyakorlatilag több száz sör közül válogathat az ember, sőt van olyan is, ahol több mint 200 sör van, ami csak magyar! Ahol nem pontos adatokkal szolgáltam, hanem idézőjelbe téve az azért van, mert az oldalon nem tudom egyesével megszámolni és beazonosítani a söröket, mert karácsonyig sem végeznék. Az idézőjeles mondatokat a tulajdonos/illetékes mondta a kérdésemre, hogy országokra bontva mennyi sör van a készletben. 

Az infók nagy részét regisztráció után a webshopból szedtem, illetve az oldalon található menüpontokból, ezért lehetnek eltérések. A helyek többsége volt oly szíves és kiegészítette a fekete foltokat ezt ezúton is köszönöm.

Jó csipegetést és rendelgetést! 

Csakajósör:

33c300d69439a0d808b8e3d3614d64df9ee9c6ce_1_exact726w.jpg

Mi mással is kezdhetné az ember a listát, mint a sörözés fellegvárával. Itt gyűlik össze a nép, hogy a különlegesebbnél különlegesebb darabokat megkóstolják. Állandóan jönnek az újabb és újabb külföldi sörök, amiket kötelező mindenkinek kipróbálni. Nem csak a boltban lehet fogyasztani, hanem rendelni is lehet a speckó kínálatból. A pár száz forintos daraboktól egészen a több tízezres darabokig lehet válogatni, csak a pénztárcánk szabhat határt a szomjunknak. Magyar, angol, belga, cseh és gyakorlatilag a világ minden tájáról kaphatóak sörök.

Gyors, egyszerű regisztráció, pár perc és már le is adtad a rendelést.

Fizetési módok: készpénz (bolti átvétel esetén bankkártya)

Sörök nemzetiségek szerint:

angol: 11 db; belga: 114 db; cseh: 18 db; dán: 71 db; USA: 70 db; holland: 30 db; magyar: 27 db; német: 32 db; olasz: 3 db; osztrák: 4 db; skót: 43 db; spanyol: 1 db

Szállítási idő: 2-3 munkanap (MPL futár)

Szállítási költség: MPL hivatalos árszabása (25.000 Ft-os rendelés felett a Csakajósör fizeti a szállítást) vagy ingyenesen átvehető személyesen a boltban

Minimum rendelési összeg: nincs

Beerodalom:

logo.jpgMindent lehet kapni, ami a sörrel kapcsolatos. Nem csak söröket lehet rendelni, hanem a sörkészítés kellékeit, alapanyagait. Alapvetően a magyar sörfőzők termékeire van kihegyezve a készlet, de rengeteg német sör is van a kínálatban, ami mellett még egyéb országok sörei között is el lehet kalandozni. Pick-Pack pont is játszik náluk.

Gyors, egyszerű regisztráció, pár perc és már le is adtad a rendelést.

Fizetési módok: készpénz

Sörök nemzetiségek szerint:

angol: 23 db; belga: 5 db; cseh: 26 db; dán: 9 db; USA: 20 db; holland: 6 db; ír: 2 db; magyar: 209 db; német: 96 db; osztrák: 12 db; skót: 26 db; szlovák: 21 db; svéd: 1 db

Szállítási idő: 2-5 munkanap (MPL futár)

Szállítási költség: 1.000-2.120 Ft vagy ingyenesen átvehető személyesen a boltban

Minimum rendelési összeg: nincs

Különleges Sörök Boltja:

39082_img_3950_1_1_exact726w.jpg

Ez a második lehetőség, amikor sörökről beszélünk, mert ide is rengetegen járnak és az egyik legrégebbi hely. Itt is van minden mi szem szájnak ingere, bár ez inkább a külföldi vonalat erősíti, a rendelhető magyar sörök választéka elég kicsi. Cserébe a nemzetközi vonal nagyon erős.

Gyors, egyszerű regisztráció, pár perc és már le is adtad a rendelést.

Fizetési módok: készpénz

Készlet: "kb 250 db, kb 20 országból"

Szállítási idő: 2-3 munkanap (MPL futár)

Szállítási költség: MPL hivatalos árszabása

Minimum rendelési összeg: 10.000 Ft

Kézműves Csemege:

kezmuves-csemege.JPG

Ez az előző kettőnél jóval kevésbé ismert számomra, de itt is elég szép választékból lehet csipegetni. Ahogy elnéztem itt leginkább a magyar vonal dominál, de természetesen a népszerű külföldi sörök is feltűnnek.

Gyors, egyszerű regisztráció, pár perc és már le is adtad a rendelést.

Fizetési módok: készpénz

Készlet: "Főleg magyar sörök vannak, azokból 50-60 biztos, de most akarjuk majd bővíteni a kínálatot brit, belga, amerikai sörökkel." Összesen 124 tétel van a webshopban, ezek szerint a fele magyar.

Szállítási idő: 2-3 munkanap (KUMI SPRINT futár)

Szállítási költség: 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes) vagy ingyenesen átvehető személyesen a boltban

Minimum rendelési összeg: nincs

Kredenc Manufaktúra:

4628_slide_header.jpg

Itt csak magyar kézművest lehet kapni, viszont azok közül gyakorlatilag mindent. A boltban nem csak kézműves söröket lehet kapni, hanem mindenféle kézműves finomságot. 

Gyors, egyszerű regisztráció, pár perc és már le is adtad a rendelést.

Fizetési módok: készpénz vagy átutalás. Személyes átvétel esetén bankkártyával is lehet fizetni.

Készlet: 208 db különböző sör (CSAK MAGYAR!)

Szállítási idő: 2-3 munkanap (GLS futár)

Szállítási költség: 1499 Ft (0-15 kg között) vagy ingyenesen átvehető személyesen a boltban

Minimum rendelési összeg: nincs

Belga Sör Webshop:

logo_1.jpgHa belga sört keres valaki, akkor itt biztosan meg fogja találni a kedvére valót. Összesen 140-féle sörből választhatnak az érdeklődők. Annyira szakosodott a webshop, hogy konkrétan csak belga söröket és poharakat, kelyheket lehet itt találni. 

Gyors, egyszerű regisztráció, pár perc és már le is adtad a rendelést.

Fizetési módok: készpénz

Készlet: 140 db különböző (CSAK BELGA!)

Szállítási idő: 1-3 munkanap 

Szállítási költség: 1.000-2.000 Ft (kerülettől függően) vagy ingyenesen átvehető személyesen a boltban. 20.000 Ft feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes

Minimum rendelési összeg: 3.000 Ft 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr538143818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása