Túra a sörök világában

Sörtúra

Új nyári sláger? Málnás Búza Békésszentandrásról

2016. május 03.

2016-04-26_23_02_12.jpg

A jó idő közeledtét jelzi, hogy egyre több ízesített, gyümölcsös sörrel hoz össze a sors. Most egy Málnás Búzát sodort felém az élet egészen Békésszentandrásról és ezért végtelenül hálás vagyok.

A Szent András sörök már a kezdetek óta valahogy vegyítették a professzionális tervezést (marketing, csomagolás) a kiváló és stabil minőséggel. Ennek egy újabb példája a Málnás Búza, amit már terveztem is kóstolni, de megelőztek és küldtek némi kóstolót.

A nyár közeledtét a gyümölcsös sörök jelzik leginkább, mert exponenciálisan nő a hűtőkben és sörszaküzletek polcain fellelhető kínálat, ahogy melegszik az idő. Alapvetően a nagy multik azok, akik leginkább rámentek arra, hogy nagy választékban kínálják a gyümölcsös söröket, mert ezzel a sört kevéssé kedvelő női közönséget is sikerült meghódítaniuk. A craft beer réteg is felfedezte az ízesített sörökben rejlő lehetőségeket, bár korántsem mondható, hogy újkeletű lenne a minőségi gyümölcsös sör készítése, mivel a belga sörök nem mostanság találták fel a jobbnál jobb opciókat.

2016-04-26_23_00_35.jpg

A Szent András Szilvás és Meggyes már megmutatta, hogy mennyi mindent lehet kihozni ezekből a sörökből és ha valahol látok egy Szilvás sört, akkor gondolkodás nélkül beteszem a kosaramba. Ezt próbálták meg továbbfejleszteni egy búza sörrel, amit megbolondítottak azzal, hogy málnaágyon érlelték. A végeredmény egy finom búzasör málnaszörpös beütéssel. A tavaly bemutatott Realberry-re emlékeztet. Nem a tipikus cukros, édes tömegtermék íze van, hanem egy jóval frissebb sör érzését adja, amit szívesen iszogat az ember a Duna-parton üldögélve.  

"A tavaszi, nyári szezonra főzött szűretlen búzasört valódi gyümölcsből készült málnaágyon érlelik. A málna és a világ legjobbjának titulált búzaélesztője (WLP300) mellett búzamalátát, pilseni malátát, melanoidin malátát, valamint hallertau perle és magnum komlókat használnak hozzá. Friss kecskesajttal vagy cheddarral fogyasztva a tavaszi, nyári lazulás egyik meghatározó szereplője lehet. Az alkoholfokát tekintve egy teljesen átlagos 4,9-esre kell számítani.

A Szent András Sörfőzde Málnás Búzája egészen nyár végéig kapható szezonális sörkülönlegesség."

Ha lelőhelyet kerestek, akkor EZ a kereső lehet segítségetekre ebben.

malnas_buza_szta_info.jpg

A SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

A Szent András Sörfőzde több mint 20 éve gyárt kiemelkedő minőségű magyar kisüzemi sörkülönlegességeket. A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse. A főzde meglehetősen erős és karakteresen komlós, illetve gyümölcsös söreinek utánozhatatlansága a hamisítatlan, lágy Szent András ízvilágban és a békésszentandrási víz meghatározó jellegében rejlik. A főzde széles sörkínálatában a valódi gyümölccsel készült söröktől kezdve az erőteljes, közel 10 százalékos fekete sörökig minden megtalálható. A kísérletező kedvű sörivóknak a Szent András Sörfőzde kötelező úti cél Békésszentandrás és Szarvas környékén, hiszen a főzde híres arról, hogy kategóriákat feszeget, és ebből pedig valódi sörkülönlegességek születnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr688681624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása