Túra a sörök világában

Sörtúra

Sörgasztró a Staropramentől

2016. május 28.

staropramen_izmuves_estek_1_1.jpg

Nemrég volt egy különleges „nagyüzemi” cseh sörnek a bemutatója az Ankert-ben (erről majd hamarosan) és már itt is a Staropramen egy különleges kezdeményezéssel, az Ízművekkel!

A sörgasztró fogalma már nem számít újdonságnak a Sör mi több rendezvénysorozatnak hála tavaly óta egyre többen ismerik és művelik ezt. Olyannyira elterjedni látszik, hogy a Borsodit is elérte a szele és Staropramen Ízművek néven indítanak egy rendezvénysorozatot, ahol a cseh konyha legjobb falatjait párosítják valamelyik Staropramen (világos, barna, Granát, Unfiltered és alkoholmentes) sörrel.

Az egyedi sörkorcsolyákat, az íncsiklandozó húsos és vegetáriánus életeket egytől egyik úgy alkottuk meg, hogy a Staropramen söreihez passzolva igazi cseh street food élményt nyújtsanak a sörkedvelőknek. Bízunk benne, hogy az országszerte több nyári rendezvényen is elérhető Staropramen Ízművek még több rajongót szerez a cseh sör- és gasztrokultúrának.” hangzott el Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár Kft. ügyvezetőjének szájából.

A különleges menüsornak lesz egy zártkörű „tesztelése” a Carphatt Kitchen lakásétteremben, ami csupán 5 napig lesz elérhető, ezután indul útjára a Staropramen Food Truck, ami fesztiválokon és egyéb eseményeken fog majd feltűnni. A food truck a Budavári Sörfesztiválon debütál a nagyközönség előtt, de az események listája a http://staropramen.com/hu weboldalon lesz elérhető.

A Staropramen története

A mai Staropramen sörfőzdét 1869-ben vállalkozók egy köre „részvényes sörfőzdeként” alapította Prága külvárosában, Smíchovban, a Moldva-folyó partján. A híres Staropramen elnevezést 1913-ban kapta a sörgyár, egyik sörmárkája után. A sörgyár 2014-ben ünnepelte fennállásának 145. évfordulóját. A két világháború között a Staropramen sör termelési volumene ugrásszerűen megnőtt. A második világháború után a sörfőzdét államosították, az állami “Pražské pivovary” vállalatba olvasztották és fokozták a gyártást. A hatvanas évek elejére a gyártás éves szinten átlépte az egymillió hektolitert. A “langyos” szocialista évek és az 1989-es ún. bársonyos forradalom után ismét jelentős szerephez jutott az innovatív megközelítés. A Staropramen sörgyár jelenlegi gyártási folyamatai a hagyományos sörfőzésen és eredeti recepteken alapulnak. A Staropramen rendszeresen sikerrel méreti meg magát különböző sörversenyeken és számos fogyasztói díjat is nyert. A kiváló minőségű sört a világ több mint 38 országban élvezhetik a sörbarátok. Napjainkban a Staropramen a kanadai-amerikai sörgyártó vállalatcsoport, a Molson Coors tagja, söreit több mint 30 országba exportálják világszerte.

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr458748252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása