Túra a sörök világában

Sörtúra

26 ok, amiért a Várba kell menned a hétvégén

2016. május 31.

1.jpg

A Budai Várban a héten rendeznek utoljára sörfesztivált, aminek stílusosan az Utolsó Sörfesztivál a Budai Várban nevet adták. 26 sör, amit mindenképpen próbálj ki, ha felnézel egy búcsúsörre!

Korábban már megírtam a száraz infókat (nyitvatartás, belépőjegyek, program), de most azt is elmondom mit kell mindenképpen megnézni, ha felmegy az ember elbúcsúzni. 

Egy sörfesztiválon a sör a lényeg tehát kezdjük a kipróbálandó sörök listájával! Sajnos a Sörfeszt weboldalán található sörkínálat lista nem éppen a legpontosabb (finoman szólva), ezért kis utánajárás után, de összeraktam az ajánlott sörök listáját.

Rögtön egy olyan főzdével kezdődik a sor, amiről nem sokat tudni a Váci út 83. Sörprojekt. A söröknek még nincs neve, de annyit ír a weboldal, hogy APA, IPA, Pilsner, Hoplager, ami jól hangzik. A Gyertyános Sörfőzde két új sörrel jön majd a Várba, ami a Whiskeys Búza Sör és a Hámori Gesztenye Sör lesz. A Beerfort Sörfőzde Schwarze Weizen (barna búza) és Sommer Ale bár nem újdonság, de Utassy Roliék odatették magukat ezekkel (is), nem szabad kihagyni! A Neked csak Dezső stand most is elhozza a jóságot, mert lesz náluk MONYO Flying Rabbit (egy személyes nagy kedvencem), a Mad Scientist főzde Jam72-je szintén kötelező és a Hübris főzde Halál névre hallgató söre is megér egy misét.. A miskolci Zip's Black IPA és Horizontal izgalmas választás lehet, nem csak miskolciaknak. Az Ikkona és a Kaltenecker bár külön van bontva, de egybe tartozik csak 2 márka. Az Ikkona kínálatából a Black Magic Woman kötelező(!!!), a Kaltenecker háza tájáról pedig a Summer Ale egy biztos választás.

kia_lli_to_k.jpg

Lesz nemzetközi kínálat is, amik közül a cseh és belga felhozatal érdemel említést. A csehek közül a nagy gyárak márkái közül érdemes választani. A legnagyobb durranás a Pilsner Urquell Tankovna sör lesz, aminek az a különlegessége, hogy egyenesen Plzeň-ből hozzák mindegyik tartály sört, tehát gyakorlatilag ennél frissebb már nem is lehetne. Mindenkinek KÖTELEZŐ kipróbálni! Lesz a nemrégiben megújult Krusovice vonalról két különlegesség a félbarna Malvaz és a szűretlen búza Pšeničné. A búzát már próbáltam, a búzasör fanoknak ajánlott darab. Emellett még a Lasko jön három érdekességgel, ami lehet már annyira nem érdekesség, de most így nem rémlik. Ez a Lasko Special Stripits (félbarna duplabak), Golding (különleges komlózású láger) és Citra Lager (különleges komlózású láger - kettőt találhattok milyen komlóval). A belgák közül a nemrégiben megtartott Belga Sörfeszt beharangozója vagy a beszámolója nyújthat támpontot, de a Delirium Argentum és a Scotch Silly kötelező darab.

A "multik" is kint lesznek a fesztiválon, akik közül a Dreher standját érdemes keresni, mert nem csak az egyik kedvencem, a Hidegkomlós lesz majd csapon, hanem a megújult Nyári Komlós is és a nemrég útjára indított Tanksör is!

Ha nem csak a sörfelhozatalt nézzük, hanem enni is szeretnénk, akkor lesz sörgasztró a Staropramen jóvoltából. Az Ízművek food truckot itt lehet majd először kipróbálni.

Ha pedig nem lenne elég a sör, kaja és koncert, akkor kulturálódni is lehet majd a Sörszövetség Első Kézfotó kiállításán, ahol a Sörszövetség nemzetközileg is páratlan kézfotó sorozattal mutatja be, milyen az, amikor hölgyek veszik kézbe a sört.

Lesz mit csinálni az Utolsó Budavári Sörfeszten, szerencsére 4 napunk van erre.

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr118761650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása