Túra a sörök világában

Sörtúra

A németek már az Alleenál vannak!

2016. augusztus 18.

13775843_1840593106160513_8489638631458000418_n.jpg

Tavaly Random Sörweekend-nek hívták, idén már Budapesti Német Sörfesztiválnak. Hiánypótlónak tűnik, reméljük jobb lesz, mint a Corvin Szezonnyitó.

A Serfőző csapata idén először szervezi meg az első Budapesti Német Sörfesztivált, amely rendezvényt fővédnöki támogatásáról biztosította Dr. Heinz-Peter Behr a Németországi Szövetségi Köztársaság nagykövete.

A rendezvény részben hiánypótló, mivel az egyik legnagyobb európai sörnagyhatalom söreinek eddig nem volt dedikált rendezvény Magyarországon. Mivel azonban ez évben van a világ sörgyártását máig meghatározó Bajor Sörtisztasági Törvény (Reinheitsgebot) ötszázadik évfordulója, a Serfőző csapata úgy döntött, méltó módon emlékezik meg erről egy sörfesztivál formájában. A Budapesti Német Sörfesztiválon kifejezetten Németországból származó házi - , kisüzemi - és nagyüzemi sörfőzdék söreit lesz lehetősége megkóstolni a látogatónak. Számos olyan sör lesz majd, amit eddig nem lehetett megkapni Magyarországon, bár azért az olyan elvetemült arcoknak, mint én is, nem nagyon van olyan, hogy nincs.

Németes kaják, a szokásos Katona Csaba előadás, most éppen a német sörtisztasági törvényre kiélezve, a szokásos sörkóstoló, sörivó verseny és némi zenei aláfestés várható még. 

A rendezvényen felvonuló márkák:
Bitburger, Büble, Dab, Eichbaum, Erdinger, Erdinger Urweisse, Fischer's, Fóti Sörfőzde (500 éves a Reinheitsgebot különkiadás), Hacker-Pschorr, Krombacher, Köstritzer, Maisel's Weisse, Paulaner, Radeberger, Rotburger, Scherdel, Schöfferhofer, Thurn und Taxis, Warsteiner, Weihenstephaner, Wernesgrüner.

A rendezvény látogatása ingyenes, valamint minden sörös standnál készpénzes fizetési lehetőség lesz. A sörfeszthez tartozó FB esemény ITT, a Német Sörfesztivál FB oldala pedig ITT érhető el.

Dátum: 2016. augusztus 25-28.

Helyszín: Allee bevásárlóközpont

Belépő: INGYENES

ne_met_so_rfesztiva_l_online.png

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr6310424204

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Teutonfeszt, 2016 2016.08.31. 21:13:58

Van nekünk lassan két éve (ha jól rémlik) a Serfőző. A legnagyobb előnyük, hogy vannak: szorgalmasan és rutinosan szervezgetik a sörfesztiválokat (szezonnyitót és szezonzárót, csehet és németet, pestit, budait, vidékit) tavasztól őszig. Igyekeznek a m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2016.08.22. 11:48:01

Gondolom a sörlista egy sajtóanyagból származik, mert ugyanezeket az elírásokat találni a kocsma blog posztján: kocsma.blog.hu/2016/08/14/budapesti_nemet_sorfesztival

Mindenesetre kijavítom, ha már:
1) Hacker-Pschorr
2) Köstritzer
3) Maisel's Weisse
4) Thurn und Taxis
5) Weihenstephaner

Arra kiváncsi leszek, mely sörök lesznek tényleg újdonságok, mert a felsorolt márkákat már mind legalább láttam (és egy részüket kóstoltam) itthon.

(Persze a rendezvénynek nagyon örülök, a kritika a jobbítás szándékával íródott.)

Fehérbálna 2016.08.22. 11:50:38

@promontor: Köszi, már javítottam is. Igen, közleményből vannak. :)
süti beállítások módosítása