Túra a sörök világában

Sörtúra

10 éves lett a Sörtúra! Menjünk igyunk 20 sört!

2016. augusztus 30.

14194293_1515327225159935_1348721469_n.jpgElértünk egy olyan mérföldkövet a Sörtúrával, amiről még álmodni sem mertünk. Idén jubileumi túra lesz, 10 évvel ezelőtt nyomtuk le az első túrát!

Amikor 2006-ban a Combino ablakából kibámulva megszületett bennünk az ötlet, hogy végig kellene inni a körutat a Moszva tértől a Petőfi hídig szerintem egyikünk sem gondolta, hogy 30 évesen még mindig kisgyermeki örömmel fogjuk várni a túra kezdetét.

Na de a nosztalgikus, ömlengős hangvételt a háttérbe szorítva, inkább az idei túra részleteire térnék ki. A jubileumi alkalomra sikerült pólót és ingyen sört szerezni, úgyhogy viszonylag exkluzív lesz a dolog. 30 embernek tudom ezt a „happy meal” menüt biztosítani, akik már meg is vannak. Természetesen a Sörtúrák törzsközönségét kérdeztem meg először, hogy élnének-e a dologgal és ha minden jól megy, akkor rengeteg ismerős arc lesz idén is.

19+1 állomás lesz a túrán, ami szerintem bőven elég lesz, mert már senki sem úgy viseli a másnapot (és az ivás folyamatát sem) mint tettük azt pár évvel ezelőtt. 3 étkezési megállót tervezek beiktatni. Az első a Mokka melletti gyrosos, a következő a Király utcánál lévő pizzaszeletesek egyike vagy a Burger King/McDonalds az Oktogonon. Végül még egy valahol a Rákóczi téren vagy a Krúdy Sörözőnél.

A játékszabályok még mindig nem túl bonyolultak, de azokat be kell tartani. Minden állomáson 1 pohár sört kell elfogyasztani, amit aztán egy pecséttel szentesítünk a pecsétgyűjtőben. Minden 3. állomás után KÖTELEZŐ meginni 0,5 liter vizet, hogy ne legyenek idejekorán mozgáskoordinációs problémái senkinek sem.  

A túra elejéig próbálok még egyezkedni a kocsmákkal, hogy minél több helyen adják jófejségből a sört. Az ingyenes sörlelőhelyek listáját majd a túra elején ismertetem. FONTOS: Összesen 30 főnek tudom az ingyen sört biztosítani, mégpedig annak a 30-nak, akin póló is lesz! Ha többen leszünk 30 főnél, akkor a többi résztvevő gyakorlatilag becsatlakozik hozzánk, de sajnos se pólót, se ingyen sört nem tudok intézni.

Részletek és friss infók a FB eseménynél! 

A túra útvonala a következő lesz:

Kétlyukú

Mignon Sörbár

Négyeshatos Mamut

Pointer Pub - Mechwart

Rózsadomb Eszpresszó

Mokka

Akali Söröző

Nyugati aluljáró

Pointer Pub - Teréz krt.

NégyesHatos Söröző

Cinema Cváj

Négyeshatos Wesselényi

Centrum Söröző

Blaha Söröző

Négyeshatos Rákóczi

(+1 Krak'n'town - kézműves sör lesz terítéken)

Krúdy Söröző

Magyar Söröző

Barcraft/"Zöld Gyémánt"

Western Pub

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr9811662310

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 10 éves jubileumi Sörtúra! 2016.08.31. 22:11:52

Helyszín: Budapest, NagykörútIdőpont: 2016. szetember 3.15:00-23:00 Idén jubileumi sörtúra lesz. 10 évvel ezelőtt volt az első! Olyan mérföldkőhöz ért a Sörtúra, amiről álmodni se mertek. 10 évvel ezelőtt nyomták le az első túrát! Amikor 2006-ba...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása