Túra a sörök világában

Sörtúra

Erősebb sört a magyarnak!

2009. január 25.

 A múlt hét vége felé közös programként tekintetük meg a Magyarország-Franciaország kézimeccset, melyet némi alkohol tartalmú ital fogyasztása is kísért. Én úgy döntöttem sör különlegességel lepem meg magam, de ez egy másik poszt témája lesz. A lényeg hogy a kezembe került az angoltípusú soppingszenter saját márkás söre amely - meglepő módon, és óriáskreativitásra utalva - a Strong nevet viseli.

7,5%.jó leirni. Kívülről egy az egyben Strongbow (http://www.english-shop.de/images/strongbow%20can.jpg) doboz, Aanssal azt hittük végre van itthon cider (juteszembe, ez egy követező poszt). Illetve annak, és a Carlsberg Special Brewnak a keveréke. Lehűtöttük, kinyitottuk. Meglepő felismerés: PARADICSOMLÉ ÍZŰ. Ez van, gondoltam, egy újabb szar sör a piacon. Aztán ízlelgettem, iszogattam, és ugyan volt benne kraft, de nem érződött nagyon nehéznek, simán ittam 2-3 kortyokat belőle.A végén a paradicsomléíz még ízlett is (a paradicsomlé és a sör kapcsolatáról egy újabb posztot kell írni...úr isten!!) tipikusan ajánlanám buli alapozáshoz 1. vagy 2. sörnek hogy taszajtson az emberen egyet a buli elején. mert a 7,5 az 7,5.

Erről jutottak eszembe angliai kalandozásaim, és a már említett Carlsberg Special Brew (van egy remek háttérlapja: http://www.arrysbrewsite.co.uk/). Ez nagyon kemény 9,5-9,7%-os nedű, évtől függően (2008-ban kikoptak az erősebbek). Ezt mi rendszeresen a  "power-hour" játék lerövidítésére használtuk. 30 perc, 2 doboz sör fejenként, 1-1 feles pohár, egy nagy nyilvános óra, és percenként egy sör shot. 30 perc alatt 2 óra alapozást  hoztunk be John és Carlos barátommal.

Itthon leginkább a persze a Bivaly minősül erős sörnek, az én szememben ez a termék mozdította el a Borsodit az abszolút nulla sör kategóriából, (azóta kicsit javított pozicióján) mert egy finom, testes sör, kúl csomagolással. Erős, de nem telít el mint egy Dreher BAK (ami ugyan barna sör, de az is 6-7 között van). Ideális választás a 8&8 Non-Stop-ban amíg átérünk Bdára a Petőfi-hídon.

Szóval hirtelen rámtört, hogy milyen jó is az erős sör, ami már-már szörpszerű, sötét, és ha hideg, utánozhatatlan. Itthon kevés van belőle, az se húzósör.Szóval itt a tavasz, itt a nyár, kell az esti buli előtt vmi ami (a tanult német szavaival élve) "push u to the limit".

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr76901238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ladik 2009.01.26. 11:00:52

Ha annyit jártál volna Miskolcra, mint a bátyád, a Borsodi ízétől könnybe lábadna a szemed, és körbevenne az otthon melege. A csókok íze számban hol komló, hol maláta, szóval a Borsodit nem leszólni!

p.G. 2009.01.26. 11:29:02

Hehe, jó lenne, ha a komentelés működne...

Rastafari 2009.01.26. 14:49:43

A magasabb % reményében, de a paradicsomlé íze nélkül ajánlom mindenki figyelmébe a nem régen ellenben mostanában nyílt Mester utcai sörözőt. Az ajánlat elég vonzó, mivel nagyon finom házi sörrel dobhatják fel az arra tévedők napját. Sőt!!!! nem csak az ajánlat vonzó, az egyik pultos hölgyemény is :)

strtwrkt 2009.01.28. 15:44:46

Kedves Fiatalok!Hozzászólásom alanya(amit állítok,ez poen volt,mégha szar is)a PARADICSOMOS Sör.Imigyen leírva,kimondva elég trének tünik,de!!!nem vagyunk válogatós plázakutyák!1szóval baró,ismertebben über.Az ajánlott fogyasztási helye:bárhol(márahol van paradicsomlötty),ideje:bármikor(másnaposan verhetettlen ellenelixir,még a RADLERT is leveri)személy szerint egyetlen hátrányát tapasztaltam,miszerint NE RUGJ BE TŐLE!!!ha elköveted ezen hibát,készülj fel a"halálok halála"másnaposságra!Nálam az 5 pontos(.....)skálán 7 pont(.......)Köszönöm!

Ladik 2014.12.12. 14:50:10

Ha annyit jártál volna Miskolcon, mint a bátyád, a Borsoditól könnybe lábadna a szemed, és körül ölelne az otthon melege! Miskolctól Füzesabonyig (kb. 40 km) még kibírja nélküle az ember, de onnan Budapestig 4-5 üveggel meg kell inni! A csókok íze számban hol komló, hol maláta!
süti beállítások módosítása