Túra a sörök világában

Sörtúra

Na, csak bejutottam végre!

2009. január 30.

Üdvözlök minden sörivót és bármi ivót. A blogalapító kistársadalmunknak csak Blazsej, de mások megtalálhatnak Pintarics néven is. Csepelen születtem, az akkori szigetországbéli kórházban.  Tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy a panelrengetegből szabadult, a nagyvilág felé kacsingató sörimádó polgár vagyok. Már ideje korán megismerkedtem a sör remekekkel, ami nem meglepő, hiszen minden hétvégén bejártam a Totó, Kapufa, Gólvonal útvonalat, amely minden alkalommal keresztezte délutáni sétánkat az éppen aktuális béke téri Csepel-Kordax rangadóra. Igaz ebben az időben csak szemléltem, ahogyan családom felnőtt tagjai ízlelgették azt a gyönyörű aranysárga nedűt, amelyet akkor méla undoral utáltam. Aztán teltek múltak az évek és kiteljesedett a szerelmünk. Így lehet az, hogy a Totó, Kapufa, "Gólvonal" útvonal még mindig él és élő is marad. Sörben mindenivó vagyok, gyakorlatilag a lágy délutáni lémonádé Kanizsai-tól kezdve a határ a csillagos ég, de hű vérbeli csepeli lakosként, nem mehetek el szó nélkül, Csepel kertvárosi nedűje mellett, ami nem más mint a Rizmayer Sör. Következő írásomban búzaszemekre szedem az igaz csepeli sört!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr64911493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halálamájra 2009.01.31. 15:28:51

Hozzászólok.Tisztelem a patriotizmust,de ahogy az eredetileg kijelölt Himnusz egy részletét idézzem"...Budapesten nincs több Sörgyár csak kettő,csak kettő!Az is olyan,mint a rongyos zsebkendő,zsebkendő!Széle csipkés,a közepe virágos,virágos!Legjobb Sör a KŐBÁNYAI VILÁGOS!Világos?...",de mint az Élet minden területén,itt is van "kiválasztott nép",a KŐBÁNYAI!!!
Úgy érzem a múltam,jelenem,és reményteli,sörrelteli jövőm autentikussá tesz ezen kinyilatkoztatásra.
Ez itt Kelet-Pest(Millwall,Chelsea Kelet-London,csak kisebb párhuzamok)A becsületes,tisztességes,pátosszal teli TRÓGEREK lakhelye.Nem mellékesen a KÖBÁNYAI SŐRGYÁRAK birodalma.Üdvözült légy DREHER ANTAL!Az evolució egy"elkorcsosult" faja,akinél genetikai kodolás speciális májjal ajándékozott meg a Teremtő(DREHER ANTAL)Mi,az anyasörrel,nemcsak a nedü Imádatát,hanem egyfajta életstílusz,mentalitást,életfilozófiát,szoptunk magunba.A gyengébbek kedvéért,ha fingod nincs miről rizsálgatok,gyere ki eccer Köztisztaság meccsre,rádöbbensz,mi a zsúr lényege!Ez,egyfajta kereszt,amit büszkén cígölünk 1 életen át,nemúgy,mint a názáreti mutatványos.
Referencia helyek(a teljesség hiányával)Pikoló söröző,Novák borozó,Kalifa cukrászda,Köztisztaság pálya(Sportbüfé)Köbánya alsó mh,Faház,Szöglet,Jablonkai szentháromság(igen,igen,az is a mienk).Levonva a kozekvenciát,elvétve,máshol is születnek alkeszek,ellenben Köbányán CSAK alkeszek születnek!Ez tény,amelyre mindig büszke leszek,amíg csak a Májam bírja!Pia Rulez!
süti beállítások módosítása