Túra a sörök világában

Sörtúra

Süthet a nap, hullhat a hó, söröcske a nekünk való!

2009. február 01.

 

    Azt hiszem, ezen nem akasztja össze velem senki a bajszát, ha kijelentem, a sör legautentikusabb fogyasztási ideje a nyár. Illetve ezen évszak bármely pillanata. A szezon kitolására természetesen mindig voltak leleményes emberiségünknek különféle praktikái. Hogy mást ne említsek, a vénasszonyok nyarának elvonulásával, illetve az első sárguló falevelek lehullásával el is érkezik a nagybetűs SÖR ünnepe. Ha valaki nem jött volna rá, segítek: Oktoberfest! Ez tényleg egy olyan monumentális ünnepi ceremóniája eme nedűnek, melyről minden bizonnyal még Jóska bácsi is említést tesz az őszi szüret és a szőlőprés keserves nyikorgása közben.

Ám a müncheni (hibásan: „münkeni”:D) üvegkorsó-cserepek csörömpölésének csitulásával szép lassan beköszönt a forralt bor kánaánja. Bizony a télről van szó… De kedves „sporttársak” ne csüggedjünk, hiszen azért ez az évszak is kedveskedik nekünk számos lehetőséggel, melyeket kihasználva hatalmasakat kortyolhatunk favorizált italunkból. Máris mondom az elsőt: karácsony! Hát persze. Talán az egyetlen olyan nap-trió az év folyamán, mely idő alatt még a család hölgy tagjai sem néznek ránk megvetéssel, még akkor sem, ha az adott napi, reggel tíz órás vendégséget mohó fejrázással elfogadott serecskével indítjuk. Milyen őszintén tudjuk ilyenkor mondani: boldog karácsonyt! Ám az utolsó bejgli-tartalékok elpusztítását követően nem is kell sokat várni, máris beköszönt a szilveszter. Ha a karácsonynál kitértem az önfeledt szeszfogyasztásra, akkor bizony ez eme ünnepre hatványozottan igaz. Itt a sör mellett számos italkülönlegességgel tarkíthatjuk az Óévbúcsúztató és Újévköszöntő agysejt-redukáló választékot.

Talán lesz, aki elítél ezért, de erősen ajánlott a februárt májregenerációval tölteni, hiszen a tavasz számtalan finomsággal hívogat ismételten a rossz oldalra. Engedjétek meg, hogy külön megemlítsek egy-kettőt a teljesség igénye nélkül. A majd 3 hónapos uborkaszezont követően újra folytatódik a fociszezon, mely rengeteg lehetőséget és kiskaput rejt magában, amik közül számomra a legalapabb alap az Unicum-sör kombináció a Jabiban. Hú de várom már! A természet újjászületésének évszakában a hétvégék természetesen más sporteseménnyel is színezhetők. Igen Zoli: PECA!!! A horgászat háttér-, vagy mondhatnám úgyis látszattevékenységeit (pl. egy tálca Dreher Tóni elpattintását :D) előnyben részesítő egyedek (magamat is ide sorolnám) az enyhülő időjárással párhuzamosan változatosabbnál változatosabb vízparti kiruccanásokkal emlékeztetik májukat arra a nem éppen elhanyagolható tényre: férfiak vagyunk, és a meló az meló! Ami még március-április környékén (mikor, hogy) jelentősebb pia-parádé: az a húsvét ill. az ehhez szervesen hozzátartozó locsolkodás, mely a legjobb példa arra, hogyan vagyunk képesek öncélúan kisajátítani egy ünnepet azért, hogy önfeledt szenvedélyünknek hódolhassunk.

 

 

 

 

Ahhoz, hogy kerek legyen a sztori, és mintegy keretbe foglaljuk azt, újfent le kell írni a nyár szót. Hiszen, ahogy a hőmérő higanyszála 30 fok fölé kúszik, elkezdhetünk komolyan sörözni!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr22915628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

strtwrkt 2009.02.08. 06:53:13

Srácok!Ha már itt tartunk?!Kéne írni valamiféle esszét a PIA vs nők vonatkozásban.Gondolom a Tippmixben,az utobbi győzelmére,komoly oddsot adnának!:-)Köszönöm!
süti beállítások módosítása