Túra a sörök világában

Sörtúra

Molson Canadian

2009. március 03.

Kedves Sörtársak!

Az ígért amerikai sörkultúra felfedezésére tett kísérlet első morzsáját olvashatjátok. Egy nem éppen amerikai sörrel nyitnám a sort (sört). A kanadai Molson sör nem mondható teljes mértékben amerikainak, viszont Amerikában eléggé elterjedt es az őslakosság is nagy lelkesedéssel fogyasztja azt

A kanadaiak, szerény személyem szerint, nem mondhatóak nagy "alkohol-nemzetnek" abban a tekintetben, hogy nem képviseltetik magukat az alkoholok széles palettájával. Viszont, ha készítenek valamilyen alkoholt, akkor az elég jól sikerül, amire a legjobb példa a Crown Royal nevű nedű lehetne, ami a whiskyk társadalmában elég méltóságteljes helyett foglal el. (ha whiskyről van szó, akkor igazán lehet hinni a szavamnak, de erről majd máskor
  

    Az egész történet úgy kezdődött, hogy meglátogattuk a kanadai határnál leledző vizesést és hát mit ad isten, tele van kanadai sörökkel a kocsma ahova betértünk. Gondoltam itt a remek alkalom, hogy bepótoljam az elmaradt napi pár sörömet és a jó sörivó szereti az új ízeket, söröket kipróbálni, ezzel eleget tesz a kultúra iránti igény iránt, mert hát megint csak egy új náció söre folyhat le a garaton... :D Először, én kis naiv, kértem egy Corrs-t hátha azzal csillapítani tudom szomjamat, de legfeljebb az életkedvemet sikerült csillapítom vele, mivel nem éppen finom íz világgal volt megáldva a csapolt Corrs. (az egyetlen enyhítő körülmény az volt, hogy egy igazi tündér volt a csapos lányka és hát a sör értekével már csak a cicákok vetekedhetnek :) )

   Ezután következett a már említett Molson sör. A csapolt borzalom után már inkább az üveges kiszerelésekkel próbálkoztam és sikerült kissé feledtetnem a rossz előzményeket. Kellemes, tiszta ízzel találkoztam, amit tudok ajánlani minden alkalomra. 2-3 üveg után még mindig az az érzés volt bennem, hogy szívesen innék még belőle (gratulálok, ez a sör! a szerk). Könnyed, de mégis jellegzetes íze volt. Hirtelen nem is tudom semmihez hasonlítani, de majd erősen próbálkozom, hogy megtálaljam a magyar megfelelőjét. :D

Miközben ezeket a sorokat írtam, fel kellett valahogy idéznem az ízt, ezért most is egy jó hideg Molson-t kortyolgatok, miközben a következő sörre gondolok, ami már a hűtőben vár Rám és azon is agyalok, hogy esetleg egy whisky-vel kísérem le. :D (gratulálok, ez az alkoholizmus! A szerk.)

Ennyi lenne a Molsons, de ha többet is szeretnétek megtudni Róla, akkor a http://www.molsoncanadian.com/main/ oldalon találtok még infót.

Kellemes sörözést! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr33976830

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cuentos cortos para dormir youtube 2018.02.15. 13:08:05

Aradi és VFJ idén is a Mentőszolgálat javára gyűjt - emTV.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karakas Szilvia 2014.12.12. 14:47:18

Most jöttünk haza Kanadából, kicsit kalandos volt hazaérkezésünk, de már itthon vagyunk. Kalandunk során (persze szerintünk jogtalanul) elvették a Dutyfree-ben vásárolt Molson söreinket. Szeretnénk pótolni, mert barátainkkal szeretnénk megkóstoltatni. Ha valaki tud helyet itthon, hol lehet beszerezni kérem írjon!
Köszönöm: Szilvi
süti beállítások módosítása