Túra a sörök világában

Sörtúra

Aranykorsó 2008 - Mentsvár

2009. március 29.

   Az Aranykorsó díj 2008-ban született meg, egy Mentsvárban töltött masszív este alkalmával, amiből én pont kimaradtam. Supag és Szasza, a sörivás doktorai, kissé ittasan megállapították (újra :) ), hogy a Mentsvárban a kiszolgálás is és az ár/érték arány is nagyon opcionális, ezért kitalálták az Aranykorsó Díjat. Erről majd később egy másik cikk alkalmával mesélnek ők remélhetőleg. Én inkább a díjazott helyet jellemezném.

 

   A Mentsvár méltán nyerte el tetszésünket, ami azért meg kell valljuk nem egy egyszerű dolog. Minden hely a kedvencünk, attól kezdve ha lehet sört kapni bent, de mindegyiknél van valami kis hiba. Valami, ami nem teszi teljessé az örömünket. A mentsvárnál ilyen nincsen! Az egyetlen hibája az, hogy sokszor van tele és nincs elég hely a társaságunknak. Nem olyan rég volt az este, amikor először letévedtem erre a helyre Tomi barátommal (aki már régebb óta járt oda) és az árakkal és hangulattal teljesen elnyerte a tetszésemet. Ezen az estén kezdődött minden...

 

    Ha iszogatni volt kedvem, akkor egyértelmű volt, hogy a Mentsvárba megyek és a többiek is szép lassan elkezdtek lejárni oda. Rövid idő után már mindenkinek egyértelmű volt, hogy buli előtt ide jövünk iszogatni. A csütörtök esti edzések után is ez lett a bevált hely, ahol leguríthatunk egy sört vagy akár egy Jack&Coke-ot. Bár van csocsóasztal is a Mentsvárban, de arra még nem igazán volt esélyünk, hogy ezt ki is próbáljuk, mert általában minden időnket és energiánkat lefoglalja az, hogy fogyasszunk, aminek általában sikerül is eleget tennünk.

    Az árak voltak, amik legelőször megfogtak, mivel a csapolt sörök (Ászok, Kozel) is 200 Ft alatt vannak és ami még jobb, hogy a rövidek is nagyon baráti tarifával kerülnek a poharunkba. Az elején a Bacardi-Cola volt a sláger, amit "törzsvásárlói kártya" nélkül is csak 350 Ft-ba került. :) A Jim Beam pedig 380 Ft/ 4cl, úgyhogy mondhatjuk az is elég baráti. 

 

    Summa summarum, a Mentsvár az a hely, ahol kezdő, haladó és profi alkoholisták is megtalálják a nekik való italt. Akár fogalmazhattam volna úgy is, hogy az egyetemista pénztárcával rendelkezők, mint jómagam, részére kialakított kis kocsma a tökéletes hely az ivásra és nem csak egyetemistáknak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr781033339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása