Túra a sörök világában

Sörtúra

Mert a hugyozás csapatsport

2009. április 02.

 A következő laza szösszenet a sör+sport rovatba kínálkozik. Történt ugyanis, hogy kis szerkesztőségünk, és sleppje szerdán este végignézte a Nagy Magyar Labdarúgóválogatott Diadalmas Mennybemenetele című kétfelvonásos szabadtéri darabot a Puskás Ferenc Szabadtéri Népszínházban.

Szóval az egész úgy kezdődött, hogy nyertünk zsinórban 2 (a jegy megvétele után ez háromra duzzadt) világbajnoki selejtezőt és ilyen azóta nem történt hogy a pótselejtezőben a júgók megaláztak (asszem). Ezen fellelkesülve Aaans megvételezte a jegyeket a szerdai előadásra, amelyre azonnal 10 tikettet is igényeltünk. 

Az állófogadásra a Lurdy-háznál került sor, félreértések végett hetunkre két kör sör jutott, a Spar-ban 179 Ft volt a zölg Tuborg ("Bazeg, ez ingyen van!"), és jóféle Soproneser is került a kör közepére. Stadionok megállójában már állt a bál, fieszta hangulatban fogyasztotta mindenki félhideg sörét, jellemzően Arany Ászokot, hisz a kisbüfében csak az volt, (meg Heineken, de az a nőknek készül). Kirívó sor állt az egyik kis ablaknál, és megpillantva a száraztorkú közönséget kiszolgáló MILF szabású hölgyikét azonnal mi is csatlakoztunk...

Az Ászok lefutott a torkon, és még két kört elpusztítva kellően fel voltunk pörögve hogy poklot csináljunk a pályán. A bejutás azonban nem volt akadálymentes, de hála Aaans jol kigondolt, határozott "8perces" taktikájának -no meg egy norvég ajándékperecnek- egész gyorsan bejutottunk, azonban addigra a fáradt gőz feszítette daliás testünk, melyet a falkatudat és a tömeg miatt nemes stadionunk egy kis félreeső szegletében ereztettünk ki. Először még csak Ladik jelezte hogy már villog a lámpa, aztán én, majd Szasza, Aaans, Zojííííí, végül egy jol összerakott sörfalat alkotva hangzott el a címben idézet mondat.

Az előadás alatt Szaszával többször is hangot adtunk annak, hogy sör nélkül nehéz kiabálni, mert szárad a torok, de az előadás élvezetes volt, és ez sokmindent feledtetett.

A meccs után még lecsúszott pár sör, egy újabb sörtúra gondolat merült föl (István utca, augusztus 20.-án...kemeny!!), majd a Blaha sörözőben végezve indultunk haza örömittasan mint aki jól végezte dolgát...

A kép amúgy minket (is) ábrázol, aki megtalál minket kap egy ingyen sörtúra pólót!

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr781042046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása