Túra a sörök világában

Sörtúra

Gyümölcsös sörike

2010. március 29.

Úgy alakult az életem, hogy egyik napról a másikra Londonban kötöttem ki és gondolom nem jelent nagy meglepetést, de tele van finomabbnál finomabb sörökkel. Néhány bejegyzésben már olvasható volt az angliai kiruccanások élménybeszámolója, illetve Gerikámhoz kilátogatásunk története is mely révén alkalmunk nyílt sörözni egy kicsikét a Prestoni vandálkodások szünetében. :)

Az angol sörök dícsérete után azt gondolná a gyanútlan olvasó, hogy valami vérbeli angol sörről lesz szó pedig el kell keserítenem mindenkit, mert egy svéd (mondhatni már majdnem norvég :) ) ízorgiához volt szerencsém, ami a Kopparberg névre hallgat.

Az első napom volt Londonban, ezért gondoltam, hogy ki kellene próbálnom valami kellemesen különlegeset és szinte mintegy jelként belebámult az arcomba a közeli beszerzőhelyről ez a vegyes gyümölcsös cider. :)

Nagyon ütött az első korty, kb mintha valami gyümölcsös itókát szürcsölgetnék, ami megfelel a cider kifejezésnek, de VEGYES GYÜMÖLCS!!! Az túúúl durva!!! :D Hozzá kell tennem ciderhez képest a 4% annyira nem durva, mint a 8.9%-os "K" vagy az átlagosan 6-7%-os ciderek, viszont az íz kárpótol mindenért. :)

Nem igazán tudom elmondani ezt a kellemes ízt és ráadásul ebben a melegben minden gyümölcsös "üdítő" adja. Ezzel mintegy felvezetném a következő cikkek témáját "Az idei nyár slágere...citromos sörök!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr341876346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása