Túra a sörök világában

Sörtúra

Sör és örömzene vurstli a Palotanegyedben

2015. szeptember 03.

soresorom2fb.jpg

Hétvégén Sör és örömzene fesztivál lesz a Palotanegyedben. Nézzük ez a tág névválasztás mit is takar!

Az augusztus vége-szeptember eleje igen húzós időszak megint a sör szerelmeseinek, mivel az 1 hétvégére jutó sörfesztiválok száma már megint a kritikus szintet kezdi ütögetni. Ennek a fesztiválnak viszont érthetetlen az időzítése, mert pont ezen a hétvégén van a Főzdefeszt a Városligetben (ami valójában el van tolva jövő hétre!!!), ami egyértelműen nagyobb népszerűségnek örvend és minden sörszerető ott lesz. Mivel a címben említett fesztivál a régi Főzdefeszt helyszínen is lesz ráadásul, így még akár viccesen azzal a gondolattal is el lehet játszani (összeesküvéseket gyártók előnyben), hogy hátha betévednek páran olyanok is, akik eltévesztették a helyszínt és rutinból oda mennek Főzdefesztre.

soresorom2.jpg

Na de nézzük mit is iszunk, ha ide látogatunk ki.

A rendezvény kiemelt vendége az V. Jubileumi Sörfesztiválon az „Év Söre” címmel kitüntetett Csíki Sör. A csíkszentsimoni manufaktúrában előállított Bock típusú, 6 százalékos alkoholtartalmú sör az 1516-os bajor tisztasági törvény (Reinheitsgebot) alapján vízből, sörárpából, komlóból és élesztőből készül.

Horvátországot az első horvát sörként számon tartott Osječko Pivo képviseli a Palotanegyed Fesztiválon. Osječko Pivo tükrös tisztaságú, világos sör, amelyet frissessége és könnyed, 4,5 százalékos alkoholtartalma kiváló szomjoltóvá tesz.

A Csehországból érkező a rendkívül innovatív Primátor sörfőzde két sörkülönlegességgel is bemutatkozik a Palotanegyedben. A kétszeres világbajnok Primátor Weizenbeer szűretlen búzasör mellett ez a cseh főzde kínálja a fesztivál egyik legerősebb barna sörét, a Primátor Double 24° fekete sört, amelynek alkohol tartalma 10,5 százalék.

„Iszol Te rendesen BELGA sört?” A kérdésre adott választól függetlenül a fesztiválon - a búzától a gyümölcsön keresztül a barnáig – hat féle csapolt belga sör tesztelésére nyílik lehetőség.  

Hazánk kézműves söreiből a kerekegyházi Domján Sörfőzde és a Ser-kentő képviseletében az üllői Franzberger Sörfőzde nedűit, valamint Körös-Maros Biofarm Alakor bio búzasörét kóstolhatják meg a látogatók.

A hagyományosabb, láger típusú, sörök kedvelői megkóstolhatják a Kaltenberg Sörház jubileumi, 4,9 százalékos alkoholtartalmú vörös láger kézműves sörét is, amely eredeti bajor recept alapján készül.

A rendezvényen egyebek mellett székely és délszláv ételkülönlegességek, például parajdi sópincében érlelt sonkák és sajtok, valamint csevap és pleskovice kóstolására is lehetőség nyílik.  A pálinkák kedvelőről sem feledkeztek meg a szervezők. Olyan egyedi és ritka ízekben készült párlatok kipróbálása is lehetségessé válik, mint például a csipkebogyó, vagy az áfonya.

balkan_fanatik.jpg

A három napos ingyenes rendezvényen fellép többek között a Balkan Fanatik, a Khamoro Budapest Band, a Le Rom, a The Bits Beatles Emlékzenekar, a Józsa Tamás Blues Band. Emellett a tánc kedvelői számára lesz székelyföldi és délszláv táncház is.

A Szabó Ervin téren a kézműves vásári hangulat és a különleges sörök mellett utcazenészek, táncház és egész napos szórakoztató programok, snapszer és sakk party, Palota Sörkupa, óriás kivetítőn a magyar-román Eb selejtező labdarúgó mérkőzés élő közvetítése várja az érdeklődőket.

A táncos-zenés program a következő lesz:

2015. szeptember 4.

15.00 Józsefvárosi Zenekar

16.00 Jazzy Aid - Kovács Gémes Julianna és Pozsár Andrea

17.30 Régi és új idők swing táncai                                                            

Közreműködnek a Swingtime és a Keepswinging táncosai és még sokan mások

18.30 LeRom koncert

20.00 THE BITS BEATLES EMLÉKZENEKAR

Óriás kivetítő a Reviczky utcában!

A magyar-román Eb selejtező labdarúgó mérkőzés élő közvetítése!

2015. szeptember 5.

15.30 Savanya István és a Bokros Zenekar

17.00 Moldvai és gyimesi muzsika és tánc: Ladányi Feri és barátai

19.00 „Cintányéros cudar világ” - pesti dalok, nóták, slágerek a századfordulóról

A zongoránál: Nyitrai László; Énekel: Almási Sándor (Új Színház); Molnár Gyöngyi

(Madách Színház) Széll Attila (Vacsora Színház) Hajdú László (József Attila Színház)

20.30 JÓZSA TAMÁS BLUES BAND

2015. szeptember 6.

16.00 Héjsza Zenekar

17.00 BALKAN FANATIK

18.30 Aurevoir Zenekar

20.00 Khamoro Budapest Band

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr167739820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2015.10.07. 23:42:00

A saját fb oldaluk szerint ott lesz a fóti sörfőzde is.

Mondjuk ezt is kihagyom, mert hála a modern légkondícionálási technológiáknak, ma már az augusztusi kánikulában is élvezhetjük a megfázás és torokgyulladás örömeit.
süti beállítások módosítása