Túra a sörök világában

Sörtúra

Csak masni kell ezekre a sörcsomagokra és már mehet is a fa alá

2015. december 15.

12339549_10207309406965938_3057956709582193356_o.jpg

Korábban megírtam, hogy honnan tudtok kézműves söröket rendelni karácsonyra. Most azt is megtudhatjátok, hogy honnan tudtok előre összeállított kézműves sörcsomagokat rendelni, ha nem szeretnétek az egyesével összeválogatással babrálni vagy nem értetek hozzá. Nézzük a lehetőségeket!

A kézműves sörök berobbanása óta borítékolható volt, hogy különféle megoldások születnek majd, amik minél kényelmesebbé és egyszerűbbé teszik a nagy tételben való sörrendelést az átlagemberek számára is. Ennek az apropóján születtek a sörcsomagok, amikben 5-10 db sör van és többnyire különböző típusúak, hogy mindenki megtalálja a számára ideális stílust. 

Miért jó nagy tételben sört rendelni?

Egyrészt olcsóbb. A csomagajánlatokban az egyes darabok árai többnyire kedvezőbbek, mint ha egyesével vennénk meg őket. Nem is beszélve a szállítási költségről, ami azokon a helyeken, ahol nincs minimum rendelési összeg akár úgy is kinézhet, hogy 1000 Ft a sör és 1000 Ft a szállítás. Nem túl költséghatékony, ugye? Másrészt pedig kényelmi szempontból is üdvözölendő a dolog, mivel aki egy sörválogatással szeretné meglepni a másikat vagy egy házi sörkóstolót szeretne tartani, de ő maga nem ért hozzá, annak például eléggé leegyszerűsíti az életét, ha valaki egy csomagba összerakja neki a menüt. Tematikusan összeállított csomagok vannak (csajos, sötétebb/erősebb sör, ale-ek, IPA-k, stb.) így neked csak azt kell eldönteni, hogy a leírások alapján melyik a szimpatikus.

Jelenleg nem sok vállalkozás van, aki ezzel foglalkozik (szám szerint kettő), de mindkettő nemrég indult tehát mostanság kezdik felismerni a sörcsomagokban rejlő lehetőségeket. 

Beerpack.hu

A név már előrevetíti, hogy mivel is foglalkoznak, nem bíznak semmit a véletlenre. Nemrég indultak hódító útjukra, ami gyakorlatilag a különleges sörök szeretetéből indult. Sokfelé utazgattak és sok sört kipróbáltak, ezért a magyar sörforradalom gyakorlatilag megpecsételte, hogy belevágjanak valami sörös vállalkozásba. Kocsma már volt elég, ezért jött a sörcsomagok ötlete.

9 darabból álló csomagokat lehet beszerezni tőlük különböző tematikára kihegyezve és a kezdő sörösöket célozzák meg a csomagjaikkal. 9 sör elég ahhoz, hogy egy kisebb sörkóstolást lezavarjon az ember pár ismerőssel, de akár arra is jó, hogy napokig ne kelljen újabb sörök után kutatnia. Egy csomagban több darab is van ugyanabból a sörből, szám szerint 3 db ugyanolyan, ami azért lehet célszerű, mert 1-2 hirtelen felindulásból elfogy és a harmadik darab pedig mehet a gyűjteménybe/pincébe és egy szép napon újra tudod kóstolni, amikor már nincs abból a főzetből. Az "Ó, Atyám" sörcsomag a legkedveltebb összeállítás náluk, ami az idén piacra lépő Zirci Manufaktúra söreit tartalmazza. Kb minden harmadik megrendelt csomag ez a statisztikák alapján. Azért még említésre méltó a "Vagányoknak" kódnevű csomag, amiben nem 3X3 sör van, hanem egy Tripla X is bekerült, ezzel borítva az arányokat, illetve a "Megy mint a parIPA", ami megkepő módon IPA-kból áll, tehát nálam tuti befutó. Összesen 9 válogatásból tudtok szemezgetni. Úgy tűnik a 9-es valami mágikus szám náluk.

Van még náluk egy "Sör előfizetés" névre hallgató egyedülálló kezdeményezés, ami külön cikket érdemel, ezért arról majd kicsit később nyilatkozom.

A weboldal egyébként jövő év első felében meg fog újulni, ez még csak egy "béta" verzió, ahogy az a weboldalon is látható.

Szállítási idő: 2-4 munkanap (TNT futár vagy Foxpost) vagy személyes átvétel a 1067 Budapest, Podmaniczky utca 43. szám alatt (340 Ft a díja ennek)

Szállítás költség: 1.690 Ft (utánvéttel 1.990 Ft)

Fizetési mód: utánvét, előre utalás, PayPal (az új weboldalon bankkártyás fizetés is lesz)

Teszt és unboxing:

A regisztráció és a rendelés feladása kevesebb, mint 5 percet vett igénybe, nagyjából az tartott a legtovább, hogy kiválasszam a csomagot. A csomagok pedig így érkeztek:
beerpack_1.jpg

Házilag készített mikulásos-karácsonyi brandinggel érkeztek a sörök, ami plusz pont, ezt a szállítás módjánál lehet kiválasztani plusz költség nélkül.

beerpack_9.jpg

És ami az óriási menőség, hogy egy "Kedves Gergely" kezdetű levél is érkezett a csomagban, amiben leírják, hogy mi van a csomagban és a sörök jellemzőit is kifejtik. 5*-os kiszolgálás!

beerpack_14.jpg

Sörarcok

Még egy beszédes név, bár itt nem jön át rögtön, hogy sörös csomagokkal foglalkoznak, de az igen, hogy fiatalok, nem feszülnek rá a dologra és ezt a weboldalon található infók is alátámasztják. Kifejezett céljuk, hogy terjesszék a sörök szeretetének igéjét. Inkább szaküzletnek aposztrofálják magukat, ahol lehet (és kell is) kérdezni, mint tipikus webshopnak, ahol a bevétel számít.

6-os csomagokat állítanak össze azon az elven, hogy mindenből egyet. Gyakorlatilag mindenki megtalálja a vérmérsékletének megfelelő csomagot a 12 előre összeállított csomag közül. "Az Ébresztő csomag a kezdőbbeknek lehet jó, a Mélyéj fekete sör kedvelő ìnyenceknek, a Csajos... igen, nomen est omen, a Fatale error magas alkoholtartalmúakkal érkezik hozzád." hangzik az egyik ötletgazda szájából. Viszont arra is gondoltak, hogy mi van, ha egyik csomag sem a tökéletes összeállítás és szívesen kicserélne valaki 1 vagy 2 üveg sört benne. Van erre egy külön menüpont, ahol kedvedre válogathatsz a sörök között és összeállíthatod a "Dream Team"-et. Annyira frissek, hogy még csak pár hete indultak el, ezért nem nagyon lehet statisztikákról beszélni, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy januárban már lesznek olyan adatok, hogy az előre összeállított csomagok közül melyik a legnépszerűbb és mennyien válogatják össze a söreiket. Egyébként a Lopó Bor- és Sörszaküzlet szolgáltatja a készletet nekik, de a logisztikát ők végzik. Ez amolyan mindenki számára előnyös együttműködés, mert a Lopónak nincs webáruháza, a srácoknak viszont így nem kell fenntartani saját készletet. 

Szállítási idő: 2-3 munkanap (MPL futár)

Szállítás költség: 1.990 Ft

Fizetési mód: utánvét, előre utalás

Teszt és unboxing:

Nem szükséges regisztráció a rendeléshez, beírod az adataidat, szállítási címet, számlázási címet, stb., kiválasztod melyik csomagot szeretnéd és már indul is a csomag.

Ilyen dobozban érkeznek a sörök:

sorarcok_4_1.jpg

 

És ez a tartalma:

sorarcok_5.jpg

 

Verdikt

Jelenleg 2 helyről lehet úgy sörcsomagokat rendelni, hogy ténylegesen csak erre mentek rá, nincs lehetőség egyesével sört rendelni, nincs bolt, ahová bemehetsz és levehetsz egy ilyen csomagot a polcról. A Beerpack csapata sokkal üzletiesebben közelíti meg a dolgot valószínűleg, ezért jóval trendibb a weboldal és jobban kidolgozott a koncepció (lásd sörelőfizetés, levél a csomagban). A Sörarcok pedig alapvetően lazábban állnak az üzleti részhez, inkább személyes küldetésnek tartják a dolgot. Valószínűleg kevésbé átgondoltan vágtak bele, impulzív személyiségekre vall (tehát olyan mint én). Náluk összeválogathatod a csomagodat és minden sörből csak 1 fajta van a csomagban.

Tehát mindkét cégnek megvannak a maga sajátosságai nem ugyanaz a koncepció. Úgy gondolom simán meglesznek egymás mellett, mindenképpen üde színfoltjai lennének a sörös piacnak. 

Karácsonyra pedig az időközben befutott Karácsonyi csomagot ajánlom a Beerpack-tól és a Gentleman csomagot a Sörarcoktól. Még a héten rendeljétek meg, hogy biztosan a fa alá kerülhessen!

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr28151264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása