Túra a sörök világában

Sörtúra

A bor és a sör megfér egymás mellett?

2016. március 03.

borra_sor_az_idei_vince_budapesten_illusztracio.jpg

Nagy meglepetésre a március 3-5. között megrendezett VinCE Budapest lesz a Sörszövetség 2016-os, „Sör mi több” eseménysorozatának nyitó helyszíne.

 A "borra sör, meggyötör" kifejezést figyelmen kívül hagyva, a "Sör mi több" rendezvénysorozat a VinCE Budapest boros eseményen nyitja meg a 2016-os évet, ami vagy jó lesz vagy nem. A közleményből alapvetően az derül ki, hogy a cél a sörgasztró megismertetése a boros néppel és nem hittérítés.

A három napos eseményen,először tűnik fel a Magyar Sörgyártók Szövetsége, amely a helyszínen a „Sör mi több” eseménysorozat keretében sörös programmal árnyalja a vörös, rozé és fehér színpalettát.
A látogatókat minden nap 15:00-tól egy sörös órára invitálják a VinCE Bárba, ahol Pif kalauzolásával kirándulást tehetnek a sör világában. A csütörtöki, szakmai napon a vállalkozókedvű résztvevők megtudhatják, hogyan kell a sört szakszerűen megízlelni (hőmérséklet, illatok, ízek, pohárformák), valamint ismerkedhetnek az alapanyagokkal és a különböző sörtípusokkal. A vendégek pénteken és szombaton gasztronómiai fogásokat próbálhatnak ki,tökéletesen harmonizáló sörökkel. A párok között nem csak zamatos húsos kóstoló, hanem desszertek, sajtok és saláták is felbukkannak. A rendhagyó társításokkal szeretnének kedvet csinálni a teszteléshez, keresgéléshez, hiszen minden étel mellé megtalálhatjuk, az ízeket remekül kiegészítő sörpárt.

A Sörszövetség kiemelt témaként kezeli a sör és gasztronómia párosát: számos izgalmas sör-étel összeállítással bizonyította, hogy ennek az italnak méltó helye van a magyar fogyasztók asztalán. „Talán sokaknak meglepő feltűnésünk a bor mellett, de nem azért megyünk a VinCE-re, hogy áttérítsük a borosokat a sörivásra. Azt szeretnénk, hogy akik eddig nem ittak sört, azok is megismerhessék, milyen sokoldalú és egyre több ízben megjelenő ital a sör, amely nagyszerűen passzol a kedvenc fogásainkhoz.” –mondta dr.Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

A program ITT található.

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr698433692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása