Túra a sörök világában

Sörtúra

Bestiális élvezetek

2016. március 28.

bestia_26.jpg

Már egyszer jártam a BESTIA egységében, de akkor nem nagyon sikerült megismernem a repertoárt, de láttam mekkora a hype körülötte, ezért visszatértem, hogy megnézzem alaposabban is magamnak.

Az itatók felmérését általában szűk körben teszem, de most úgy alakult, hogy holland társaság is csatlakozott hozzánk este, így elég alapos tesztnek tudtam alávetni a BESTIA-t, mert ha már a város szívében van, akkor alap az angoltudás. Ezen speciel csúfosan elbukott...

A design, ami szerelem első látásra

Megérkezésemkor még üresen állt a hely, ami azért este 6.kor még valamennyire érthető is. Legalább nem kellett a fotós dokumentálás közben a szúros tekinteteket elviselnem, hogy mégis minek fotózgatok. A Bazilika tövében van a hely, ami így nem is lehetne forgalmasabb helyen. Kívülről nagyon csalogató látvány a hely, de muszáj is annak lennie, mert semmi cégtábla vagy kiírás nem fogadja az arra bóklászókat. A régi banképület, ami tornyosul az igéző kirakat felett egyébként nem sejtet túl sok jót, de szerencsére célirányosan mentem. A belső kialakítás nekem nagyon bejött. Nem romkocsma, nem puccparádé, mint az a kerületben divatos. Pont a kettő között valahol. A pultban számos csap és hozzájuk tartozó sörlista kiírva (ami egyébként rohadtul nem volt valós, de legalább volt). Jó érzés, hogy ez fogadja az embert, amint belép. Vannak kisebb-nagyobb asztalok, gyakorlatilag bármekkora társaság elfér egy helyen. Mi egy körasztalt kaptunk, ami alapból is jobban bejöött mint a többi lehetőség, az egyetlen probléma az volt vele (mint ami kb mindenhol is a problémám), hogy max 180 cm magasságra van belőve. A magamfajta 2 méteres arcok nyomorognak, de ezen sosem akadok fenn. Az életteret kivesézve elmentem megnézni a WC-t, mert tudtam, hogy az nagy csoda. Nem is mondok semmit róla, magukért beszélnek a képek. Hozzá kell tenni, hogy nem ők találták fel a spanyol viaszt, mert Kiss Tomi Hopfanatic Pubjában a felújítás után már ilyen design volt.

Eszem-iszom

Az ételekről és italokról csupa jót hallottam nem is kellett csalódnom. Külön borlap van az asztalokon, bár annyira rámentek a kommunikációban a sörre, hogy a különálló sörlap inkább indokolt lenne. Sörkínálat tekintetében elég friss és széles a kínálat. 12 csapnyi hazai kézműves sörből lehet választani. Ez mellett az üveges kínálat is elég nagy, gyakorlatilag mindenki megtalálja az ízléséhez valót. Viszont ha nem tudod mit is szeretsz, akkor van egy Beer Fly névre hallgató opció, ami 4 pohár sörből áll (Propaganda Lager, Ubikeklektik IPA, Invisible Bikini Porter és egy naponta változó sör) így kipróbálhatsz különböző stílusú söröket és eldöntheted melyik illik hozzád. A söröket pohár, korsó és 1 literes kiszerelésben lehet kérni.Többnyire nem szoktam különösebben belemenni a kaja elemzésébe, de itt azért nem tudok elmenni szó nélkül mellette. Elég csak megnézni a FB oldalukat, olyan mintha valami foodporn oldalt nézne az ember. A tálalás is nagyon menő és az ételek is, konkrétan már az előételtől is jól laktam.A Bestrami fantázianévre hallgató szendvicseik pedig viszik a prímet, konkrétan akkora adag, hogy még én is megijedtem, amikor megláttam.

Nincs kolbászból a kerítés 

Sajnos most sem távoztam teljesen elégedetten. A kiszolgálás és az ár-érték hagyott némi sebet bennem. Valójában csak a kiszolgálás az, ami zavaró, mert azon lehet változtatni, a mostani állapot nem éppen ideális. Kezdésnek az idegesített nagyon, hogy a Bazilika tövében van a hely, tehát rengeteg turista fordul meg itt, de ennek ellenére, amikor az asztaltársaságunk messziről jött tagjai érdeklődtek (volna) az ételekkel kapcsolatban a pincércsaj elkezdett hozzám beszélni magyarul! Mint kiderült egyáltalán nem tudott elmondani semmit angolul, ami egy ilyen helyen szomorú. Ezek mellett, ha már nyíltan felvállalják azt, hogy kézműves söröket lehet inni, akkor lehet érdemes lenne a személyzetet valami alapképzésben részesíteni azokkal kapcsolatban, mert nem mindegyik sörről tudták, hogy valójában micsoda. És végül maradt még az ár, ami kicsit sok is meg nem is. A hely nagyon menő, nagyon központban van. Ennek ellenére mégis sokallom a sörök árazását. Illetve a végösszeghez alapból 12% szervízdíj felszámítása számomra még mindig egy full sznob étterem tartozéka.

Verdikt

A Bestrami zseniális, de a Bunny Hop kőrözöttet is mindenkinek ajánlani tudom. Rengeteg sörből lehet választani és akkor a többi italról még nem is beszéltem. A design pedig minden sörös szívet megdobogtat. A kiszolgálás nem tökéletes, az angoltudás kötelező egy ennyire központi helyszínhez és a sörök ismerete is alap kellene, hogy legyen. Az árszabás miatt nem gondolom, hogy minden nap itt vacsoráznánk, de még a heti 1 alkalom is igencsak kérdéses. Különleges alkalmakkor viszont mindenképpen az első helyek között lesz, amit bedobok az ötletelésbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr438521068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása