Túra a sörök világában

Sörtúra

"Kaja, pia és még egy kis kaja" fesztivál

2016. április 13.

10400386_790859494377237_5889156779588639590_n.jpg

Bazi nagy amerikai grillpartira invitálják az embereket április közepén a Millenárisra!

A cím nem tenné indokolttá a fesztivál említését, de mivel a pia=sör, ezért nem lehet szó nélkül elmenni a fesztivál mellett!

A Beer, Burger, Barbecue (BBB) Fesztiválon, elhozzák nekünk a vurstli amerikai változatát, ahol a füstön pörkölt ínycsiklandó húsok és omlós marhahúspogácsák lesznek a meghatározóak és ezt még megbolondítják kézműves sörökkel.
A világ legősibb húsfeldolgozási módja, a parázson füstölt disznó, marha és egyéb állat mára egyben a világ legmenőbb hússütési formájává vált. Az amerikaiak barbecue-unak, a magyarok grilleznek, de mi is a különbség, ha egyáltalán van? A két eljárás közt nagyon leegyszerűsítve annyi a különbség, hogy a grillezés magas hőfokon, gyorsan zajlik, a BBQ pedig alacsony hőfokon hosszú idő alatt süti készre a húsokat. A kifejezetten zamatos és illatos húsokat produkáló BBQ népszerűsége akkor kapott újabb hatalmas löketet, amikor az amerikai kézműves sör – a craftbeer – áthajózott az óceánon, és lassan, de biztosan elcsavarta az öreg kontinens fejét is.
A hamburgerre már évtizedek óta velünk van, de csak mostanában derült ki, hogy a minőségi szemlélet egészen nagyszerű fogást tud varázsolni a marhahúsos szendvicsből, amit azelőtt főleg az éhség költséghatékony elverésére használtak.
A kontinensen gomba módra szaporodnak a barbecue fesztiválok, barbecue éttermek és ezt a kaput most ünnepélyesen megnyitják a magyar közönség előtt is. 

Amik még szintén gomba módra szaporodnak, azok az olyan fesztiválok, ahol a burgert és craft beert helyezik a középpontba, mert ez a menő most, ezzel lehet a legtöbb embert kicsalni a rendezvényre. A BBB Fesztivál szervezői szeretnének ezeknél a tucatfesztiváloknál kicsit többet adni (lásd üvegpohár a sörökhöz), kimegyünk megnézzük, hogy sikerült-e.

Mindenesetre az nem túl szimpatikus, hogy ingyenesnek titulálják az eseményt, de akkor nem ihatsz sört, ha nem veszed meg az üvegpoharat 1000 Ft-ért! Nem nagyon tetszik, hogy ezt veszik át a Főzdefeszttől...

NYITVA TARTÁS:
Április 15. Péntek: 12:00-22:00
Április 16. Szombat: 10:00-22:00
Április 17. Vasárnap: 10:00-22:00

A belépés a fesztivál területére díjtalan.
(A helyszínen limitált a létszám, 1800 fő befogadására alkalmas)

ÜVEGPOHÁR - Sörfogyasztóknak
A fesztivál sörfogyasztási feltétele az üvegpohár megvásárlása.
Sörös kiállítóink kizárólag a helyszínen vásárolható logózott üvegpohárba töltenek sört, melyet a sör árusoknál vehetsz, és a “Poháröblítő” pontoknál öblítheted el.
Az üvegpohár ára: 1000 Ft

FIZETŐESZKÖZ:
A fesztivál készpénzmentes, fizetés elektronikus utalványnak minősülő HelloPay kártyával illetve paypass és paywave képes bankkártyával történik.
HelloPay kártyát a helyszínen a Feltöltőpontoknál válthatsz.

IDŐPONT: 2016. április 15-16-17.
HELYSZÍN: Millenáris Park, 1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.

Friss infók az esemény oldalán!

Akik a söröket mérik:
Belga Sörök Háza
Csíki Sörfőzde
BEL'DOR
Neked csak Dezső
MonyoBrewing Co.
Fóti Kézműves Sörfőzde
Gyertyános Serfőzde
Hrabal Söröző
Cech in
HopaholicTruck
Sümegi Sörfőzde
Krusovice
Piknik Utczabár
Mister Sörház
London Stone Pub

Akik az ételeket készítik:
Zing
Paneer
Bakker
Kolbice (Burger)
Kolbice (ReinpoldsKolbice)
Morzsa Bisztró
SchoolBusBurger
EzSajt
Lyan Kft.
BefalóBill BBQ
Johnny'sBistro
Zabáljcsak BBQ
GoodBar-GoodBurger
Burger House
Baan'sKitchen
Kenyérlángos
Grilltársaság BBQ
Szarvas Burger
Chilion
BridgesFood Bar
The Pepburger
Bazsalikom Pékség
Toldi Fűszeres
Céltorony

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr178566662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása