Túra a sörök világában

Sörtúra

A másnap varázsa

2009. február 15.

Számtalan mű, legenda, sztori született a férfi ember igazi betegségéről, és legalább ennyi verzió arra, hogyan lehet ennek elejét venni. Én nem erről szeretnék írni.

Mégis egy bekezdés az ellenszerről: 2-3 piánál többet ne nagyon keverjuk, foleg a logdrinkeket, bort illetve sört, igyekezunk minőségi alkoholt fogyasztani és persze mértékkel. Ha tudunk mozogjunk, táncoljunk, sétálljunk haza, elalvás előtt 1-1,5 l viz, vmi ami felszívja a piát (én a puffasztott kölesre esküszöm!), esetleg algopirin, C-vitamin, multivitamin, alvás, alvás alvás....DE mindenkinek más.

Én arról szeretnék írni ami jó benne. Felkelsz.cseng a füled a hangos zenétől, pecsét vagy szalag a csuklódon ami a partybelépőt jelenti. Farmer lehányva a székre (vagy amúgy lehányva), a TV vagy a laptop még megy, mert elkezdtél egy South Park részt nézni, de a főcímig nem jutottál mire elaludtál.

Reggel felhívod a spanokat hogy összerakd mi történt. Olyan emlékeket hoznak fel, amire te abszolút nem emlékeztél, de ahogy mondják a történetet egy-egy snapshot bevillan, és szakadsz a röhögéstől. Ennyire még nem esett jól forró zuhany, mint most, és ennyi parfűmöt még buli előtt sem fujtál magadra. Pakolás közben beleszagolsz a pólódba, amiben keveredik az izzatság-parfűm-dohányfüst kombináció egy ismeretlen - jobb  esetben - női parfűmmel.

kilépsz az utcára, és NEM ÉRDEKEL. Mindegy mit írok, mert konkrétan semmi nem érdekel. Jól esik, hogy nem vagy stresszes, mert csak egy dologgal kell foglalkoznod, hogy TÚLÉLD. Ha hideg van, leszarod, nem stresszelsz ha késel kicsit, duzzadsz az önbizalomtól az esti sikerek miatt. Büszke vagy, hogy a sok szürke nyúl közül kilógsz mert laza vagy. Összefutsz az egyik arccal akivel este együtt fosztottátok ki a klubot, később az éjjelnappalit, aztán még a gyrososnál is elkunyeráltátok hajnalban az utolsó sört, és néma, félmosollyal társított biccentéssel köszönsz neki - tudod mit érezhet.

Angol cimborám-lakótársam akárhányszor reggel buli után összefutottunk és szóbajöttek a másnaposság kínjai mindég csak annyit mondott: - EMBRACE IT! (öleld magadhoz) leginkább ahhoz hasolítható, mint amikor box edzésen teljes erőböl ütik a hasad, hogy erősödjön és az edződ Joker-i vigyorral az arcán annyit mond : a fájdalom a barátod!

 

 

2-3 óra körül képes vagy, hogy egyél valami apróságot, addig csak a mentes vizen (savasnál félő, hogy a böfi sógorostul jön) és kávén éltél. Jönnek a gondok. Nem esik jól a kaja, a fájdalom csillapító hatása alábbhagy, és szembejön veled az esti hódításod, felismered az ismeretlen parfűmöt a pólófról. Koncentráció alábbhagy, mostmár nem arra kncentrálsz, hogy túléld, mostmár túléled. SAJNOS.

Fáradsz, nyűgösebb vagy, és akkor egyszercsak ott a megoldás:GYÓGYSÖR. Az ördögi kör saját farkába harapott...mintegy.

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr2944591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ladik 2009.02.20. 16:14:41

Na persze, másnap NEM ÉRDEKEL. Aztán jön a főnök, a kezedbe ad egy halom papírt, hogy két óra múlva legyen meg, te pedig próbálsz gondolkodni. És még a gyógysört is csak az ebédszünetben ihatod meg stikában. És akkor a NEM ÉRDEKELT felváltja a SOHA TÖBBÉ. Majd jövőhéten ismét...
süti beállítások módosítása