Túra a sörök világában

Sörtúra

Viva Espanya!

2009. március 06.

Spanyolhon nedvei.Köztumású, hogy Ibéria a kocaivók számára, a vörösborral (ami természetsen über, hogy latin szavakkal is színezzem eme kis irodalmi gyöngyszemet) ki is fújt. Ám! Vannak még Lokál (itt kocsma) patrioták, sörivó FÉRFIAK. Kezdjük a szemezgetést (Gergő hiteles tanú, volt része benne).

1,MAHOU: a legelterjettebb, és legkedveltebb,mindennapi használatra. Több változata létezik, a zöld-cimkés alap (már csak a színe miatt is), valahol a Dreher "pils"magasságában keresendő ízzel. A piros-cimkés, kicsit kesernyés, "berlineres"beütéssel, elévülhetetlen érdemmel, miszerint szomjúságkor mindig jól jön. És a nagyárú,a fekete-cimkés (új produktum), csak felnőtteknek (karika,benne 18), a Romboló (én csak Rommelnek hívom). 18,5 fok, az íz nem elsőrendű szempont. Korai kivégzésre kiváló!

A kiszerelések: kicsit bővebben. Imádom a változatosságukat! A literes, utisörnek a legjobb(bár a vonatokon is több fronton lehet amortizáni). Egy litykossal a kézben (kötelező lóbálással) kicsi Dzsoni Kes az érzés. A fél-literes, ismerős feeling. Most jön a csúcs, a Harmados(ismertebb néven,Tercio), kimondottan tenyérbe mászó (fogható,dobható...,szurkolóknak,radikálisoknak ajánlott) formatervezéssel, létfenntartó kiszerelés .Mindig kell,hogy legyen Nálad! Imádom!!! Kis ismertető: jellemző módon a Mahou Sörgyár területén fexik az Estadio Vicente Calderon. Remélem nem kell tovább ecsetelni miértjét!:-)

Van még az Aquila, igazi germán utánérzés, az Estrella a katalán lötty, a San Miquel, iható, könnyed "beck’s-es"érzés, a Damm, a Skol hamvain újraélesztett, kesernyés, "tuborgos" lé.

Az ucsó bejegyzés azért qrta, mert utobbiakat gyerekek, homokosok, valamint a Papok és Gyengénlátok Szervezete használja. Muskátli locsolásra kiváló!

És, hogy stílszerű legyen a befejezés: Viva Espanya, Viva Mahou, Hala Atleti!

Köszönöm!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr89984608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása