Túra a sörök világában

Sörtúra

A 2010-es túra 2. rész

2010. augusztus 02.

A pólók már a nyomdában és hamarosan megszületnek a "Sörman-es" pólók. Csütörtök este már át lehet venni, aki már abban szeretne érkezni vagy szimplán csak abban szeretne aludni. :)

Az idei Sörbejárás alkalmával sikerült Szaszával felmérnünk, hogy mi változott, illetve a gazdasági válság mennyiben befolyásolja a túrázni vágyó fiatalságot abban, hogy teljesíthessék a Sörtúrát. Szerencsénkre elmondhatjuk, hogy nem lesz semmilyen fennakadás, bár van némi változás a szokásos menetrendben.

Az első meglepi, akkor ért minket, amikor bementünk a "Négy Szürkébe" és a régi jól bevált söröző feeling helyett egy fehér abroszokkal tarkított helységet láttunk és nem igazán tudtunk mit kezdeni a helyzettel. Már mondhatni vágytunk a bárszékekre és a hozzájuk tartozó faasztalokra és reménykedtem, hogy csak a pincébe száműzték ezeket a kellemes darabokat. A pince tavaly is bevált ezért rögtön azt szerettük volna megtekinteni és az illúzióink elég gyorsan szertefoszlottak mivel ott is abrosszal fedett asztalokat kellett találnunk. De a barátságos fogadtatás nem változott így tiszteletünket tesszük idén is.

A második, kicsivel nagyobb probléma, amivel találkoztunk a Margit-híd felújítása volt. Ez már kicsit nehezebb feladatnak tűnik, de erre is talál kreatív kis  csapatunk megoldást. Sajnos a "Híd-hugy" idén kimarad a Margit-hídon, de választhatunk 2 megoldás közül: vagy felszállunk a Combinóra és megteszünk 1 megállót, ami bár sportszerűtlen mégis a legkényelmesebb módnak tűnik. Vagy fogjuk magunkat a és a kordonokon belül átvergődünk a hídon, ami inkább Sörtúrához illő megoldásnak tűnik. Tudniillik "Egy Sörtúrázó sosem hátrál meg a nehéz feladatoktól, hanem amint találkozik eggyel azonnal bont 1 sört és várja az ihletet!" :)

Szerencsénkre elég sokan emlékeztek ránk a tavalyi évről, ezért nem sokat kellett magyaráznunk miért is jöttünk, hanem rögtön vágták mi a cécó. Elég gyorsan haladtunk bár a Mokka már így is zárva volt sajnos de feltételezzük, hogy nem utasítanak majd el egy ilyen vidám társaságot. :)

Sok helyen találkoztunk új arcokkal a pult mögött, de ők is elég gyorsan ráhangolódtak a Túrára. Van, ahol jobb lett a helyzet, bár nem mindenhol, de ezt majd eldöntitek Ti... Idén van egy új hely is a listában, ami a "Bakegér" névre hallgat és szerintem sokatoknak ismerős is. Ez az Oktogontól egy utcára van és ahogy bementem abszolút officiálisnak találtam a helyet...nyerőgépek, heveny "alkesz-szag" és az elengedhetetlen "pince-életérzés".

Viszont egy kiesője is van idén a Sörtúrának, még pedig a Suszterinas! Sajnos az időpont választásánál nem tudtunk minden változót bekalkulálni, ezért mint kiderült a Suszterinas "technikai okok miatt zárva" a Sörtúra időpontjában. De ezt a problémát is megoldottuk így nem maradunk sör nélkül egy pillanatig sem. (esetleg 1 szemrebbenésnyi időre, amíg szerzünk egy újat :) ).

Az idei bejárásnak a Magyar Sörözőben szakadt vége, mivel belefutottunk egy Whisky "egyet fizet kettőt kap" akcióba és ez maradásra késztetett minket. Mindenesetre az idei végállomás nem a Pubi lesz, hanem a LULU, ami a Páva utcában található, de ott már rákaphatunk a kajára. Mondhatnám, hogy "le van zsírozva"(gondolom mindenki sejti milyen kaja lehet :) ). Természetesen az igazi végállomás idén is a ZP lesz, de az már fakultatív az előző évekből tanulva.

Egyenlőre ennyit a 2010-es túráról. Pénteken jön a nagy nap, de addig is mindig nyomjuk az "ápdéjt"-et.

Kérdések és kérések a sortura10@gmail.com címen.    

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr762194238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása