Túra a sörök világában

Sörtúra

HaverkaRácsony

2010. december 25.

Nyilvánvalóan az ember egy bizonyos életkor után nem csak adott, de választott családjával is ünnepli a nagyobb eseményeket (Születésnap, Karácsony, Így jártam anyátokkal első epizód), amely ünnep így egészen új értelmet nyer. A meghitt, bensőséges, családias hangulat kiegészül egy magasabb szintű szabadsággal, és lekerül a nyomás az emberről, amelyet az ünnepek raknak a vállunkra. Ezen azt értem bármikor böföghetsz és elég meglepni valakit egy rekesz sörrel, tuti örülni fog a Tesó! A Mi ilyen karácsonyi eseményünk 4 évvel ezelőtt került megrendezésre, melyet egy nagyon egyszerű inger sarkallt - december 23-án lezárva a karácsonyi őrületet igyunk egy jót. Gyorsan párosítottunk egy pókerasztalt és chipkészletet a képlethez, feldobtuk nagyobb mennyiségű étellel és máris kész volt a HaverkaRácsony. Ezen az eseményen sikerült a Pataki család pókertudását lenullázni - Ladik ejtett ki az első körben, majd az azt követőben ő is kiesett - illetve Rota barátunk is ekkor bizonyította, hogy az első kör pálinkát követő második órában is nézhet ki, és viselkedhet úgy egy ember mintha már egy napja inna. Mindenesetre remek emlékekkel távoztunk, és megfogadtuk, hogy jövőre is tartunk valami hasonlót.

Három évvel ezelőtt hasonló összejövetelt tartottunk, az akkor már hagyománynak minősített 23.-i estén. Itt kicsit elrontottuk a dolgot, ugyanis már nagyon korán elfogyasztottuk alkoholunk jelentős részét, így az az ünnep leginkább a szintentartásról szólt.

Azután ismét nagyobb szabású összejövetelt tartottunk, a menü sültkolbász, és lecsó volt, illetve ennek tetszőleges számú permutációja. Ekkor már közösen készültünk, ajánljuk mindenki figyelmébe a közösségi alkoholvásárlást, nagyon szép mennyiségi engedményeket lehet kapni, ha együtt veszitek meg a nedűt.

A tavalyi volt az egyik kedvenc karácsonyi összejövetelem.Arra amlékszem, hogy én pizzát sütöttem, ami szörnyen sikerült, de ez csak az én ostobaságomnak tudható be. Ez akkor talált bizonyításra, amikor Szasza másnaposan a maradékokból olyan pizzát sütött, ami után fél Róma megnyalta volna az ujját. A kedvencem a 24.-i extra héder volt, reggel visszamentem segíteni a takarításban, jött velem Szotyi is, és takarítás közben/helyett egy két órás Így jártam anyátokkal maratont nyomtunk. Csodás volt!

És úgy érzem méltó folytatása lesz az idei összeröffenés, hisz szakítva a hagyományokkal idén 26.-n tartjuk a HaverkaRácsonyt, de idén mindenből több lesz. A menü egészben sült MALAC (igen, malac), százféle körettel, kikerülhetetlen mennyiségű sörrel és a magyar ünnepet mindig megkoronázó pálinkával, és egyéb finom nyalánksággal. Az esemény Érden lesz, így nincs szomszéd para, és jóval könnyebb a hulladékkezelés is. Reménykedünk benne, hogy az éjszaka csillagos lesz és rendelkezünk elég alkohollal, hogy ne fázzunk miközben nézzük.

 

Szóval HaverkaRácsonyra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr372548100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása