Túra a sörök világában

Sörtúra

Sörtúra Karácsony

2011. január 03.

Mint azt már egy korábbi cikkben olvashattátok Supag tolmácsolásában, a Sörtúra Csapat Karácsonya idén Érdre költözött egy malacsütés erejéig. Sokunknak ez egy 3 napos malacsütésre sikeredett, de akik később érkeztek sem panaszkodhattak.

Szerintem megint megtaláltuk a legnagyobb kihívást azzal, hogy a tél közepén malacot sütünk a kertben, de hősiesen helytálltunk és legyőztük a malacot. 26-án, amikorra kitűztük a sütögetés időpontját, konkrétan szakadt a hó minden irányból. Ez azt jelenti, hogy szinte mintegy függőlegesen esett a hó, de hála kreatív megoldásainknak és szakavatott „böllér” társainknak legyőztük a természetet is.

Megfelelő mennyiségű pálinka elfogyasztása után még mindig szétfagytunk, ezért felváltva foglalkoztunk az ünnepi állattal. A pihenők néha elhúzódtak a közbenső FIFA mérkőzések és a köretek készítése miatt, de kitartottunk a pozíciónk mellett. Azt feltételeztük, hogy kertes ház lévén nem lesz probléma a szomszédokkal, meg tél is van, így az ablakok is zárva, de szerencsére a Szaszának vannak olyan jó fej szomszédjai, hogy beszóljanak télen is.  

A malac felnyársalása is már nehézkes volt, mivel minden kezdet nehéz, de azért egy kalapáccsal ezt is nagyon szakszerűen megoldottuk. 10 óra sütés után már senki sem volt olyan állapotban, hogy normálisan tudja felügyelni a malacot, ezért a külseje kicsit odaégett, ami leredukálta az eredményt picit. Ízre viszont átment a teszten. A galériában találhatóak képek, amik szerintem magukért beszélnek. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr412557307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása