Túra a sörök világában

Sörtúra

Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál

2015. május 11.

corvin_szezonnyito_so_rfesztiva_l_cover.jpg

Elkezdődik a sörfesztiválok időszaka, amit idén egy régi-új fesztivállal köszönthetünk.

A Corvin környékén már volt egyszer (vagy kétszer?) Sör és Blues Fesztivál, ami semmi maradandót nem hagyott bennünk. Idén más néven, még inkább a sörökre kihegyezve próbálkoznak újra a népek becsalogatásával! 

Május 14-17. között először rendezik meg a Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál kódnévre hallgató rendezvényt Budapest egyik új színfoltjának és közösségi negyedének számító Corvin Sétányon. A négy napon át tartó rendezvényen a magyar és környező országok kézműves, valamint kisüzemű söreivel; halk, ám annál szórakoztatóbb élő zenével, valamint a malátához, és kifejezetten a sörhöz kapcsolható kulináris érdekességekkel várják az érdeklődőket bármit is jelentsen ez.

Ha érdekel, vagy már tudod mit jelent az IPA, EPA vagy a STOUT; ha kíváncsi vagy milyen egy 80 napig érlelt dupla BAK barna sörkülönlegesség; ha még nem kóstoltál chilis vagy valódi gyömbéres sört; ha szereted a szűretlen búzasört; vagy csak innál egy korsó "könnyed" 21%-os szárazanyagtartalommal bíró világos cseh csodát; melyhez szívesen ropogtatsz sörkorcsolyát egy kiadós sörös csülök után, akkor látogassatok ki május idusán, és áldozzatok fel egy hétvégét a "kulinarítás" oltárán.

A rendezvényen megközelítőleg 30 kiállító, több mint 100 típusú csapolt és üveges sörével várják a sörkedvelőket. Az esemény oldalán elnézve lesznek magyar kézműves sörök, belga sörök és a cseh sörök sem maradnak ki. A négy napos Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál programcsomagját tematikusan bontják, azaz minden nap egy bizonyos nemzet, vagy nemzetek sörkultúrájára jellemző ételekkel és zenével járnak a kedvünkben. Ha régóta tervezed a knédli, káposzta, csülök kombó próbáját egy cseh kisváros családias környezetében, akkor május harmadik pénteke a Te napod.

A tematikus napok az alábbiak szerint alakulnak:

  • Csütörtökön nemzetközi nap
  • Pénteken cseh nap
  • Szombaton német nap
  • Vasárnap magyar nap

Az eseményhez ITT tudtok csatlakozni!

corvin_szezonnyito_flyer.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr667451524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása