Túra a sörök világában

Sörtúra

2015-ös Főzdefeszt - Június

2015. szeptember 28.

fozdefeszt_2015_junius_12.jpg

Úgy tartottam célszerűnek, hogy egyszerre írjam meg a véleményemet a júniusi és a szeptemberi Főzdefesztről, de a cikk írásakor rájöttem, hogy annyi mindent akarok mondani, hogy mégis 2 részre kell bontanom a beszámolót. Tehát jöjjön a júniusi Főzdefeszt beszámolója.

A Főzdefeszt már évek óta vándorcirkuszt megszégyenítően költözik egyik helyről a másikra. Minden évben előjött a WC-k problémája, amit nem sikerült egyszerűen megoldani. Illetve az egyre cifrább és kevésbé élhető helyszínek sem tettek túl jót a sörforradalom nagyágyújának. Cserébe viszont továbbra is itt volt a legjobb sörfelhozatal és már nem csak inni, hanem enni is lehetett. 2015 viszont a változások éve volt a fesztivál életében. Mondom is miért!

A júniusi Főzdefeszt a Városligetben került megrendezésre, ami egy zseniális helyszínnek bizonyult és reménykedett mindenki, hogy ott folytatódik szeptemberben is. A nagy újítások a kötelező üvegkorsó és a fizetős WC volt és mindkettő elég nagy port kavart. A fesztivál, ami azt hirdeti, hogy "a jó sör demokratikus alapjog", de csak akkor ihatod a jó söröket, ha megveszed a fesztivál üvegkorsóját 1000 Ft-ért. Szerintem egyébként ez nem jelentett nagy problémát, mert egyébként is 1000 Ft-ba került 1 korsó sör (ez már annyira nem okés) úgyhogy képmutató lenne azt mondani, hogy nem fér bele azoknak akik kilátogatnak. Habár az tényleg nem menő, hogy ezt kötelezően kell megvenni. A 100 FT-os WC viszont tényleges parasztlázadást váltott ki, mert eddig ilyenre nem volt példa és sokaknak nem tetszett a dolog. Minden éveb rohadt nagy problémát jelentett a WC kérdése, mert kevés volt belőlük és pontosan ezért óriási sorokat kellett kivárni. Ez egy olyan fesztiválon, ahol sörözik az ember kicsit necces. Meglepő módon viszont talán ez volt az első olyan Főzdefeszt, amin hibátlan mosdók voltak. A 100 Ft teljesen megtérült.

Rekordszámú sör volt kint a júniusi Főzdefeszten és már az lett a módi, hogy minden sörpremierhez csináltak külön FB eseményt is. Mondanom sem kell, hogy 1 kezemen nem tudtam megszámolni, hogy pontosan mennyi is volt összesen. Jobbnál jobb söröket lehetett kóstolni, az egyik nagy kedvenc pedig a Black Mamma volt. Ha a sörök nem lettek volna elegek, akkor a Műegyetem rakpart óta állandóan jelen lévő Street Food-ból lehetett válogatni, hogy mivel szeretnék egyensúlyba hozni az alkoholszintet.

Igazi karneváli hangulat uralkodott el a Városligetben, mert sok sörfőzőnek a Főzdefeszt a népünnepély kategóriába esik. Voltak olyanok, akik erőemelőnek öltöztek be, voltak olyanok, akik az egyik stand tetején zenéltek és voltak olyanok is, akik végigkóstolták a konkurencia söreit, hiszen ez a szegmens olyan mint egy nagy család. A szomjas és kíváncsi embertömeg a fák lombkoronája alatt sétálgathatott és válogathatott a kínálatból. Lehetett sörpadokon ülni, pokrócon heverészni a parkban vagy volt olyan is, aki a fesztiváli forgatagot a Kertemben pihente ki. 

 Összességében szerintem az eddigi legjobb helyszínen, az eddigi legjobb Főzdefeszt volt júniusban. A kötelező üvegpohár érthető és üdvözölendő, bár a kötelező jellegével nem nagyon értek egyet. A 100 Ft-os WC díj pedig nekem megéri, ha ezért cserébe kultúrált és sormentes WC-ket kapok. Az árak kezdenek kicsit elszállni szerintem, de erről majd ejtek pár szót az összegző cikkben. Hamarosan jön a beszámoló a Főzdefeszt szeptemberi etapjáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr637794264

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 9. Főzdefeszt - beszámoló 2015.10.18. 13:37:09

> A Főzdefeszt már évek óta vándorcirkuszt megszégyenítően költözik egyik helyről a másikra. Minden évben előjött a WC-k problémája, amit nem sikerült egyszerűen megoldani. Illetve az egyre cifrább és kevésbé élhető helyszínek sem tettek túl jót...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása