Túra a sörök világában

Sörtúra

Tuborg Green, avagy mennyire is "zöld" a magyar változat?

2009. január 31.

A kérdés a tegnap esti iszogatás után merült fel bennem, miután a Boráros téri aluljáró egyik "oficiálisan" letesztelt létesítményében próbáltunk valami úti nedűt szerezni. Supag, sörteszter, cimborámmal haladtunk egy szórakozóhely felé és úgy gondoltuk, hogy még nem vagyunk elégségesen részegek ahhoz, hogy bárhova is beengedjenek minket, ezért kénytelenek voltunk tenni ez ellen és a szemem megakadt a pult mögött kackiásan Velem szemező 0.33-as Tuborg Green üvegén.

A magyar emberek többségének ez nem jelentett volna nagyobb örömöt, mivel a 0.5-ös változata a Tuborg Greennek (ezentúl TG) már botrány számba megy!!! Magyarországon nagyon meg kell nézni, hogy hol és milyen kiszerelésben lehet kapni ezt az alapvetően finom sört.

Először Angliai kiruccanásunk alkalmával volt szerencsénk kipróbálni a TG-t és Nálam nagy sikert aratott. Már egy jó ideje lehet itthon is kapni, viszont a vicc az, hogy amikor megkóstoltam a magyar változatot, valahogy nem ugyanaz az íz köszönt vissza. Semmi köze nem volt még csak a sörhöz sem! Itt le is mondtam arról, hogy újra azt az ízt fogom érezni, mint Angliában, de aztán jött a meglepetés... Üveges változatban is bejött Magyarországra a TG és a 0.5-ös változat ízvilága már nyomokban emlékeztetett a régi érzésre. 

Egy nagyon nagy különbség van a 2 kiszerelés között: a gyártás helye! A dobozos változatot Szerbiában gyártják, az üvegest viszont Horvátországban. Horvátországról a Carlsberg jut az ember eszébe sör-ügyileg és ez biztosíték lehet minden sörbarátnak arra, hogy az üveg valami igazán finoman főzőtt italt rejt. 

Nem hagyhatom ki ebből a leírásból azt a fontos tényt sem, hogy a palack illetve a marketing is azt sugalja az embereknek, hogy ez egy fiatalos, pörgős, buli elengedhetetlen kelléke. A 'sörnyitó-mentes' kupak, amit 1 mozdulattal eltávolíthatunk, biztosítja a kompakt kiszerelést és szinte mintegy kvalifikálja magát az "Útisör" kategóriába. Bár nem hiszem, hogy akármelyik sörbarátnak is problémát jelentene kinyitni egy sört sörnyitó nélkül. :-)

Ár-érték arányt tekintve nem igazán nevezhető olcsó mulatságnak, mivel az igazi és teljes íz elérése végett a 0.33-as változatot kellene kipróbálni, ami 300-400 HUF-ba is belekerülhet. A 0.5-ös kiszerelés már kapható 200 Forint körül és az üveges változatnagyon meg is éri ennyiért.

Összegezve a témát, szerintem a TG egy nagyon finom és karakteres ízzel rendelkezik a horvát Carlsberg-nél már tapasztalt pörköltmandulás utóízzel együtt. A célközönség a bulizó fiatalság, akiknek szerintem el is nyeri a tetszését a design és a médiában leadott reklámok 'fílingje'. A 0.33-as EREDETI(!!!) változat a magas árával nem lopja be magát a mindennapjainkba, de egyszer mindenképpen ki kell azt is próbálni, ha valaki ínyenc sört szeretne fogyasztani. A mindennapokra pedig ajánlanám a 0.5-ös üveges tesóját.

 

Fogyasszák egészséggel!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr39914293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aAns 2009.02.02. 11:45:13

Látszik még soha nem voltál a Jabiban:D Ott a 0,33-as EREDETI Tuborg Green olyan alapnak számít, mint Szemesen egy jó Kamikaze!:)

p.G. 2014.12.12. 14:49:43

hát nekem Horvátországról a PAN és a Karlovacko jut eszembe, és Dáni a Carlsbergről, de kinek a pap...
A TG remek ital, mindenkinek ajánlom a Boráros téri lehúzós kocsma, és az Inside között minden megeröltetés nélkül leküldtük a 2-2 üveget a torkunkon...:D
süti beállítások módosítása