Túra a sörök világában

Sörtúra

Amerikaiak és a sör

2009. február 27.

Szerintem mindenki látott már jó pár amerikai filmet amelyekben megtalálhatóak a jellegzetes "sörvedelő" dagadt emberek, akik a mi európai szemünkben megtestesítik az átlag amerikait. Én most az amerikai sörökre szeretnék kitérni csöppet, mert hát ugye ezen a blogon leginkább a sör szemszögeből nézünk mindent...

Az amerikai nép, amennyire sok sört iszik pont annyira nem erdekli az, hogy minőségi sört igyon!!! Az amerikai sörök köztudottan nem a magas százalékokról híresek, hanem inkább arról, hogy "Amerikaiak". Felidézek pár sört amit én amerikával azonositok: Bud, Corrs, Miller. A jó tengerentúli barátaink nagyon odafigyelnek az egészségükre (végülis nincsen köztök nagy százalékú elhízott ember - szerk.), ezért náluk lehet kapni ezeknek az annyira nem is rossz söröknek a LIGHT változatát.

Pár szóban mesélnek ezekről a szinte már megbecstelenitő elnevezésekről. Amerikában az emberek nagy rásze issza ezeket a sörnek titulált dolgokat. Most van szerencsém kiprobálni ezeket a söröket és azt vettem észre, hogy az üvegen fel sem merik tüntetni az alkoholtartalmát! Több üvegen is megprobáltam megkeresni ezt a viszonylag általános és könnyen látható informaciót, de még az import sörök, mint például a Heineken vagy a Grolsch üvegen sem tudtam megtalálni.

Úgy érzem, hogy van mit bizonyitania az amerikai söröknek és minden aspektusból gorcső alá fogom venni azokat.

Ez a bevezetője egy több részből álló tesztnek az amerikai sörök vilagából, az amerikai sörökről. A következő részben pont nem amerikai, hanem kanadai sörrel ismerkedhetünk meg, ami mondhatom kellemes csalodas volt.     

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr44968940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

my roundsitsfive 2014.12.12. 14:48:05

Szia! Azt hiszem írhatnál valamit az amerikai sörökről, mert valahogy ez nem arról szól.

www.anchorbrewing.com/
www.averybrewing.com/
www.greatamericanbeerfestival.com/

Kicsit nézz körül az amerikai piacon, mert egy ideje nem csak a Bud körül forog a világ kint. Persze a nagy része azt issza, de azért ott is vannak sörkedvelők.

Üdv: G

Ui.: a http://www.csakajosor.hu-ról tudsz rendelni pár finomat (ha addig el nem viszem :D)
süti beállítások módosítása