Túra a sörök világában

Sörtúra

A Zöld Bárány gyomra tele van sörrel

2015. december 09.

green_sheep_29.jpg

Hirtelen felindulásból elkövettünk egy kézműves sörtúrát, aminek az egyik (és legjobb) állomása a Green Sheep Beers & Bar volt, ezért jól le is írom miért.

Az Utassy Rolihoz köthető söröző gyakorlatilag a Monyo és a Jónás közé lőtte be magát az Erkel utcába, ahol csendesen megbújik egy pincehelységben, mint a környék kisutcáiban található összes hely. Az ajtón a Green Sheep Beers & Bar felirat rikító zöld színe jelzi, hogy megérkeztünk a célunkhoz. Valójában a lényeg az ajtó mögött van, úgyhogy menjünk is be!

Raklapbútorok mindenhol és a nagy terem középpontjában a pult. Nagyjából ennyi jutott először eszembe és ezzel gyakorlatilag már meg is nyert engem! Pár lépcsőfokot kell lesétálni és már bent is vagyunk az egyetlen termeben, ahol jobbra és balra is ízlésesen megcsinált raklapbútorok vannak. Az egyik oldalon boxos kialakítás, hogy elkülönülhessenek a társaságok, a másik oldalon pedig ömlesztve, egy hosszú padon lehet helyet foglalni különálló asztalokkal tarkítva. Van egy kakasülő, ahol egy asztal és 2 szék van, ami kicsit olyan, mintha kiültethetnének oda bárkit, mert éppen büntiben van, de valójában az akár még VIP asztal is lehet, mivel onnan belátni az egész helységet. Viszont a téli időszakban lehet kicsit hűvös ez a placc, mert pont szemben a bejárati ajtó. Egyébként az elképzelés emögött az egy gyereksarok jellegű dolog volt. Illetve lesz (UPDATE - már van!) egy óriás TV, amin meccseket lehet nézni. Ezzel bővült a meccsnézős kézműves sörözők tábora.

A sörök tekintetében van helyi sör, ami Green Sheep Ale névre hallgat és semmi korszakalkotót nem nyújt, szimplán csak egy teljesen korrekt ivósör. Illetve a Beerfort sörök is félig helyi söröknek tekinthetőek, mivel Roli főzi ezeket, ezért egyértelmű, hogy feltűnnek a csapokon. Ezek mellett rengeteg sör cirkulál a választékban, többnyire magyar kisüzemiek, de német sörökből is szép választék várható. A csapon lévő sörök is változnak, de az újdonságok kipróbálására inkább az üveges kínálat állandó frissítése ad lehetőséget. Gyakorlatilag, amint elérhető egy új sör az már kapható is a Green Sheep-ben. A csapon pedig a tervek szerint kéthetente lesz változás, aztán majd idővel ez sűrűbben lesz, ha gyorsabban kiisszák őket.

Összességében egy olyan hely, ahova szívesen megyek le, mert jó sörök vannak "divatsörösök" nélkül (még). Csak ajánlani tudom mindenkinek és ha szerencsétek van, akkor még a zseniális Hot Road-ot is meg tudjátok kóstolni!green_sheep_31.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr968140770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása