Túra a sörök világában

Sörtúra

Ez a kemény nem a....

2009. február 08.

20 perce érkeztem meg a szlovákai sörkostolásról, melybe némi sportolás is belepréselődött. Már szedem össze a gondolataimat hogy a megkóstolt söröket pellengérre állítsam de előtte egy kedves kis történetet szeretnék összehozni.

Szomszéd országainkban -bevallom őszintén- nem nagyon ismerem a járást, mégcsak a sógoroknál, és szlovákiában volt szerencsém szerencsét próbálni, mint túúúrista, de világott látott barátaim hipp-hopp megszórtak pár olyan infóval, ami miatt az eleddig is elenyészó szomszédjáró kedvem teljesen elbicsaklott.

Hazafele Krompechiből (bocs, ha nem írtam le helyesen, mi következetesen Krómkakinak hívtuk) jót nevettünk azon, hogy a szlovákiában kötelező hóláncot nem vettük meg, (hál' istennek nem volt rá szükség, a Glofínó mindenhonnan kihozott), mire egy Borsodi cimbi elmondta, hogy ukrajnában más olyan kötelező kiegészítő van, ami a magyaroknál nem igazán használt.

Történt ugyanis, hogy a szomszédjuk Ukrajnába ment rokonokat látogatni, és belefutott egy kötelező ellenörzésbe. Hősünk töri a nyelvet de elnavigál. Jogsi, forgalmi oké, nem hajtottak gyorsan, háromszög rendben, izzó-, és mellénykészlet csekkolva. Mindenki megnyugodott a kocsiban, hisz nagy baj már nem lehetett. Ekkor azonban a szerv kerek-perec rákérdez: ÉS A HULLAZSÁK UGYAN HOL VAN?

A sofőr habozik, nem tudja hogy jól értette-e illetve ha igen, nem  csak a magyar szomszédot szívatják élőben. Kétszeri visszakérdezés után (sajnos jól értette) jön az értetlen miért? kérdés is.

Gyors telefon a családnak, bizony kell. Kötelező. Egyenesen kettő. Irány Kijev, büntetés, magyarázkodás. BETEG.

A kocsiban meghült  levegő, és azonnal arra kérdezünk rá, hogy ugyan ezt honnan a vérből szerezze be a rutinos ukrajna-járó. Persze jött a válasz, Tesco, balra a második sor, szemetes zsákok, mész, koporsók, na és utána, ott vannak a hullazsákok. Van férfi, női, szük, bő szabás, fekete, színes, márkás, márkátlan, elegáns, sportos, sportosan elegáns és családi csomagolás. 2 perc röhögés után elcsendesettünk, hogy ez nem jó vicc. De sajnos ez nem vicc.

 

 

U.i.: friss infó, a szerbiai háború alatt déli szomszédainknál is kötelező volt. Szídhatja mindenki ezt az országot, de amíg az a legnagyobb bajunk, hogy az idióta, értelmetlen szmogriadó miatt csak az egyik autónkkal mehetünk be a városba, és nem az hogy megvan-e a hullazsák a csomagtartóban addig én csak mosolygok a bunkó BKV ellenőrön a 4-6-oson.

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr44930603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

strtwrkt 2009.02.12. 11:20:12

Na,ennek mi a bánatom köze van a piához?Kicsit off-nak érzem!Pia Rulez!!!
süti beállítások módosítása