Túra a sörök világában

Sörtúra

Tavasz önfeledt ünnepe

2009. április 10.

Tegnap átminősült a előző riposztom, teljesen új dimenziót kapott, más színben pompázik, sőt mondhatnám mentális síkon alulnézetből volt szerencsém önnönmagam szellemi termékét látni.

"A Anglia" című szösszeetből ismerős Brigi hazaérkeztét ünnepeltük meg egy kis alteres földön üléssel a "Gödör tetején". Ami nekifutásból elhasal az értelmi rostán ("egy gödörnek nem lehet teteje?!"), de valójában mindenki tudja, hogy az Erzsébet tér füves, fapallós, tavas, pados részére gondolok.

Az időjárás éjjel is 15C fok körül mozog, és mindenki élvezi, hogy nem egy füstös, nyomasztóan sötét lukban fogyasztja szociális sörét, hanem végre Pest talán egyik legszebb (nyáron biztos) terén henyél, beszélget, filozofál, minden kedves hasonszőrű egyeddel együtt. A tér tavasszal kivirágzik, és nem a növényekre gondolok, hanem sokszáz emberkére, aki alig várta, hogy végre tavasz legyen, és rövidnacit húzhasson és kimehessen a Gödörhöz spanolni. 

Van az egésznek egy kicsit alteros hangulata (földön ülés, egy csomó emberke üvegből issza a filléres bort, amitől kiráz a hideg, sőt egy-egy hangszer is előkerül. Ebből kéne egy South Park részt csinálni!), de most rohadtul nem érdekelt, mert végre pólóban voltam. Emellett nem volt még olyan, hogy ne találkoztunk volna ott más ismerősökkel is (mint akikkel mentünk), ami mindig ki lökést tud adni az estének.

Ismét bebizonyítottuk, hogy a hugyozás csapatsport, sőt ennek férfi szakosztálya is van, ki ne használta volna a tér susnyás Bajcsy felé néző oldalát egy jo kis ürítésre. Mikor Andrissal és Ádámmal (ifjú sörtúra nevezők nem kis tapasztalattal) eljött az idő az első akcióra feláltunk, mérlegeltük hogy elmenjünk-e az e célra felállított ToiToi-okhoz, de aztán 5 mp hatásszünet után mindenki érezte, hogy ez nem igazi kérdés, irány a susnya, mégiscsak férfiak vagyunk, vagy mi kutya.

Gödrön kívül három kíválló éjjelnappali lesi kívánságainkat, érdemes a legközelebbi Match-ot elkerülni, mert könnyen belefut az ember egy jo kis 20 perces sorbanállásba. De mindenképp ajánljuk a Király utcai éjjelnappalit, és a Bazilikához közeli kisboltot, ahol már nagyon szeretnek minket (mondjuk amennyi pénzt odahagytunk eddig, csoda hogy nem ajánlanak üzleti részesedést)

 

Szóval gyerekek itt a nyár, legyetek levegőn. Lassan nyit a Pardon, akkor borul a világ, erről külön poszt lesz, mert meg kell védenünk kicsit őt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr951057541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

corby 2014.12.12. 14:48:49

férfiasság ide vagy oda, nem kellemes a másfél éves talpatlan converse cipőmben tocsogni a hugyos-sörös sárban... nyilván a sörre költött, kisebb ország gdpjének megfelelő összegből cipőt is vehetnék
süti beállítások módosítása