Túra a sörök világában

Sörtúra

Zöld tündér

2009. szeptember 24.

Mostanában költséghatékonysági célokból át kellett struktúrálni ivási szokásaimat. Ez sok áldozattal járt, életmódot váltottam. Valahogy mindig amikor valamit újra kell gondolni, az ember először megpróbálja a kisebb elemeket megvariálni, aztán rájön, hogy nem a kétforintos tételekhez kell hozzányúlni, hanem a tízezresekhez. Így kezdtem a koliban szendvicseket zabálni melegkaja helyett, teázni minden egyéb itallal szemben (persze napközben), illetve futni az edző bérletem nagy örömére. Szóval a gyökereknél változtattam meg ivási szokásaimat és találtam egy remek kiskaput.

Általam igen gyakran látogatott egyetemi klub itallapja egyik kicsi sarkában eldugva van egy telefon bekapcsológombjánál nem nagyobb felirat: Absinth. Mellette egy szám és egy mértékegység: 400. Ft. Ez annak fényében mindenképp előnyös ajánlat, hogy a korsó sör 350 (és Borsodi...brrrrr), és ez 70 fokos. Mellé egy hajlított villa, kockacukor (először megkérdeztem a pultost, hogy "Mi van bazeg, lónak nézel?!"), mentes víz, és tűz ("kösz, nem dohányzom..Mi nyulkálsz a cukorhoz..jáááj, hogy ez ezért van!"). Rá a víz, és a martinis pohárban zöldes opál nedű vigyorog vissza. A nyilvánvalóan nem a világ élvonalába tartozó márkájú abszint egészen különleges fílinget ad. Az íze ennek is egészen különleges (kiborulok az Ouzo-tól, és ez arra hajaz, de ennek van vmi finom utóíze), laza vagy, mert nem sört, vagy müanyagpoharas longdrinket szorongatsz, és úgy borolusz mint részeg pecás a Dunakanyarban.

Második alkalommal tartottunk zöld partyt, de mostmár divatot csináltunk, kezdenek minket másolni. Eddig egyetlen ember ivott abszintot az egyik biztonsági őr (úgy mint Torrente: Béci még egyet? - Áááh, hülye vagy, már dolgozom!), a héten két havi fogyasztást generáltunk.

Azt hiszem kicsit jobban beleásom magam az abszint sztoriba.Nehogy írjak róla egy posztot....

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr71403515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása