Túra a sörök világában

Sörtúra

Tranzit a.k.a. Csepel legkellemesebb várója

2010. március 13.

Nagy hírről számolhatunk be! Mivel a Sörtúra csapat gerince Csepel szigetéről származik, ezért ki voltunk éhezve arra, hogy ne kelljen bemennünk a városba, azért hogy megihassunk pár sört valami normális helyen, normális árért. Most ez az állapot megszűnni látszik, mert a 159-es busz végállomásán nyílt egy elég jó kis hely, mely a "Tranzit Café&Drink" névre hallgat és az "Internetkocsmák" (lásd "A technika és az ivás egyesülése" cikket) népes táborát gazdagítja.

A Csepelen található "itató létesítmények" helyzetét illusztrálandóan pár mondatban felvázolnám a helyzetet. Van kb 5-6 olyan hely Csepelen ahova úgy tud beülni meginni pár nyugodt sört az ember, hogy nem fél attól, hogy valami durva kocsmai bunyóba keveredne valamely "őslakossal". Ezeknek a helyeknek a száma exponenciálisan csökken, amint hozzáadjuk az elérhetőség, nyitvatartás és ár opcionális feltételeit. Marad kb 2-3 hely, amik pedig a férőhelyek számát illetően nem kapják meg az "officiális" jelzőt. 

A Tranzit már csak azért is belopta magát a szívembe, mert kivételesen nem Nekem kell 30-40 percet utaznom, hanem Tőlem gyalog kb 5 percre található! Ez azért már bónusz pontokat garantál Nálam. Utánna következik a design. Western kocsma jellegűen minden fából van bent és nagyon hangulatosan különböző piás üvegek, illetve retro rádiók sorakoznak a belső párkányokon/pult felett. Abszolút újdonságként ért egy olyan kellemes nyugodt kis szoba, ami NEM DOHÁNYZÓ!!! Jó ötletnek találtam, bár értelme nem sok van mivel a kinti térből dől be a füst ajtó vagy egyéb elválasztó eszközkészülék híjján. A mosdó teljesen officiális, tiszta. 

A kiszolgálás többnyire gyors, kivéve ha nem. :) A felszereltséget illetően is minden rendben van, mivel van zenegép, TV és pluszként billiárdasztal. Sajnos itt el kell mesélnem egy rossz élmény történetét, mivel már erre is volt példa. A Magyar-Orosz focimeccset szerettük volna megnézni a Tranzitban és gondoltam foglalok asztalt, mert egy ilyen meccset általában sokan szoktak nézni. Este 6 magasságában bementem asztalt foglalni mire a pultoshölgy értetlenül néz Rám, minek akarok asztalt foglalni 1 szerda estére. Tehát a meccs létezését is homály fedte számára, de nő létére ez elnézhető szerintem. A nagyobb baj az volt, hogy amikor felhoztam a meccsnézés lehetőségét neki csak annyi volt a válasza, hogy odakapcsolhatják ha többen is szeretnék nézni, de a zenegépnek mindenképpen mennie kell!!! Ez a kijelentés sokkolt, de az "őslakosokat" (masszív alkeszek akik majdnem minden nap ott töltik idejüket; akkor is éppen csak ők voltak bent négyen) elnézve lehet hogy erre van igény, bár kötve hiszem, hogy este is csak ők lennének ott. 

Az itallapot elnézvén sem igazán szólhatok semmi rosszat, mivel a sör abszolút emberi árban van. 2 fajta világos (Tranzit házi sör; Samson-Budweiser) és 1 barna sör (Samson-Budweiser) kapható zseniális áron. Az üveges söröket tekintve is jó a helyzet, mert van választék és az árak sem vészesek. Soproni és Ászok 290/üveg, ami szerintem a sláger a helyek többségén. Van még Radler, Dreher, Edelweiss, Heineken és egy számomra kedves ital, amit ritkán látok, Gösser Naturzitrone. Található még alkoholmentes sör is a kínálatban, mégpedig Buckler. A többi alkoholról nem igazán tudok nyilatkozni, mert elég ingadozó az árfekvésük, de ha egységesen kellene jellemeznem a helyzetet, akkor azt mondanám nem drágább mint más hasonló színvonalú hely, de nem is olcsóbb. Szerencsére minket a sör része érdekel többnyire a felhozatalnak. :)

Összegezvén a dolgot: hangulatos, igényes hely Csepelen. Ideális baráti sörözésekhez, hétvégi bulik előtti alapozáshoz, illetve ha a környéken keresel valami normális helyet ahová beülnél egy sörre. Tőlem megkapta az "Officiális" minősítést.

A képeket a  http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=2795786 oldalon nézhetitek meg, mert nekem nem igazán sikerült feltölteni őket. :) Sajna iwiw regisztráció szükséges hozzá, de azt hiszem ebben a mai világban ez megoldható.

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr691836803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása