Túra a sörök világában

Sörtúra

I. Whisky Kostoló

2010. november 10.

 Az oldal és kis társaságunk többnyire a sör mellett teszi le a voksát, de természetesen néha elkalandozunk kicsit más alkoholtartalmú készítmények felé is. A baráti társaságból sokan szeretik a whisk(e)y-t (hivatalosan ha nincs meghatározva a fajtája, mint scotch, bourbon, irish, stb. akkor így van a jelölés, a továbbiakban "whisky" - a szerk.) és van néhány igazi ínyenc közöttünk, akik szeretik a különlegesebb whiskyket. Geri az egyik ebből a társaságból és vele gondoltuk ki egy szombat este, hogy tartsunk egy whisky kostolót.

Még aznap este meg is írtuk a köremailt az érintetteknek az ötlettel és vártuk mi történik... Ahogy számítani lehetett rá mindenkinek tetszett az ötlet úgyhogy belőttünk egy napot, egy helyet és megbeszéltük a "menüt". A helyszínt Ladik biztosította az eseményhez, amit még egyszer köszönünk. :)

A menü a következő volt:

  • Grant's - Scotch (skót)
  • Famous Grouse - Scotch (skót)
  • Nikka All Malt - Scotch (japán)
  • The Arran Malt, Tokaji Aszu Wine Cask - Scotch (skót)
  • Glendronach, 12 éves - Scotch (skót)
  • Chivas Regal - Scotch (skót)
  • Crown Royal - Canadian (kanadai)
  • Famous Grouse, 18 éves - Scotch (skót)
  • Four Roses, Single Barrel - Bourbon (kentucky)

 

 

                                                                                                                                                                                          Ez volt a kóstolási sorrend is, mivel a Four Roses Single Barrelnek volt a legkarakteresebb íze és utánna nem sokat lehetett volna érezni a többi csodálatos italból.

Az est kedvencei a 18 éves Famous Grouse, a Nikka All Malt és a 12 éves Glendronach lettek. Bár én a Four Roses-t kedveltem a legjobban, de én bourbon kedvelő vagyok, úgyhogy nem meglepő. Nálam a 12 éves Glendronach és a 18 éves Famous Grouse vitte a prímet a Four Roses után.    

Mindenki kellemesen érezte magát és a minőségi italok hatása is kijött az est végére, úgyhogy a másnap mindenkinek kicsit fájóan sikerült. :)

Az est zseniálisan sikerült, így remélhetőleg hamarosan sor kerülhet a II. Kostolóra is...

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr92439088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása