Túra a sörök világában

Sörtúra

Sörtúra : kezdődik! II.rész

2009. január 28.

 

Folytatás!

 A nagy döntés után persze sikerült meglátogatnunk még egy-két vendéglátóipari egységet, hogy átbeszéljük a részleteket. Alapköveket fektettünk le, melyet hosszas tervezési folyamat követett (még több kocsma).

Rájöttünk, hogy ha valóban végig akarjuk inni az egész körutat arra nem lesz elég májunk és gyomrunk így ki kellett kötni, hogy mindenhol csak egy pohár sört iszunk. Ez gyorsabban lemegy, nem telít el annyira, kevesebb a habja, szénsavas és hideg még a vége is.

Mivel rájöttünk, hogy a körút elég tág kifejezés ezért konkrétan meghatároztuk hogy a Moszkvatéri "METRO" kocsmtól a híres-hírhedt "ZéPé"-ig tart a túra, aholis egy KORSÓ sörrel koronázzuk meg a tettünket.

Egyetemisták lévén valahogy megkellett határozni a büfét és a túrához méltó kocsmákat. Így jutottunk e arra, hogy csak előzetes egyeztétés után fogadunk el olyan kocsmát ahol 270 forint felett van egy pohár sör. Ezt alapvetően a Mechwart liget környéki western kocsma miatt toltuk fel, mert úgy gondoltuk egy jóféle Fosters mindenképp kell a nagy hőségben.

Ezzel ügy elég nyilvánvaló hogy nem a prémium kocsmákat hanem a lepattanókat céloztuk meg - ezzel kapcsolódva ahhoz az ideológiai vonulathoz hogy ismerjuk meg múltunk-jelenünk és igenis bólintsunk rá a 3 centis nikotin réteggel bevont falú krimókra (is).

A kocsmák jellege determinálta önnönmagunk öltözetét is, a nyárra való tekintettel mindenki "jáccósruhában" prezentálta magát, ahol nem gáz a Showder klubból megismert hónaljtócsa, vagy egy kis kosz a fenéken, ha épp nem férünk be a kocsmba, és kedvenc fővárosunk útpatkáján költjük el nemes nedűnket.

További megkötés volt hogy a körút jobb oldalán iszunk kivéve ha nincs jobb oldala (Margit híd-Mechwart liget között ). A Margit hídon átsétlunk, hisz pont akkor jutunk el egy olyan telítettséghez ahol igenis jót tesz a friss, Duna szagú levegő, és 5-600 m séta. (ezt később a valóságban is bebizonyosodott)

Sürgős esetekben lehet éjjel-nappaliban sört venni, de a adag és az ár adott. Lehet enni, saját felelősségre. (kell is...)

A Mester utcában lévő 8és8 özös multunk miatt kocsmának számít. Előnyben részesítjük az aluljáróban lévő kocsmákat (abban van a vitamin!!)

A Petőfi hídról ajánlatos lepisilni. minél többen mennek el mögötted annál menőbb vagy. 

Ezek a szabályok és komoly komolytalanságuk sokat segítettek abban hogy mindenféle különösebb invitálás vagy hirdetés szükséges legyen arra hogy a 4 ötletgazda csupán töredéke legyen az újonnan megalakult misszionárius csapatnak. Erről a harmadik részben!!

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr97908446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása