Túra a sörök világában

Sörtúra

VI. Belga Sörfeszt a Bálnában

2015. május 12.

10668655_850093351695700_5374891960737732680_o.jpg

Sörfesztiválok jönnek, sörfesztiválok mennek már évek óta, de örök állandóként van jelen a Belga Sörfesztivál, ami idén újra a Bálnában kerül megrendezésre május 15 és 17 között. Az idei felhozatal 35 belga sörfőzde - 196 féle sör - 55 féle csapolt - 40 új sör. Megéri kimenni!

A belga söröket nem kell bemutatni a sört szerető közönségnek. A rajongói jól tudják, hogy Belgiumban nem telik el év, hogy ne születnének újabb és újabb palackba, vagy épp hordóba zárt remekművek. A világon egyedülálló sörkultúra bemutatását célzó három napos fesztivál idei kiemelt söre a Magyarországon most debütáló pilseni típusú új belga sör, a Gallica Premium Pils, amelyet tiszta, aranyló szín és könnyű, komlós ízjegyek jellemeznek.
Emellett olyan különlegességekkel is találkozhatnak a sörkedvelők, mint az idén 25 éves évfordulóját ünneplő Delirium ünnepi kiadása - a 7,8 %-os IPA sör - a DeliriumArgentum, amely méltó megkoronázása a rózsaszín elefánt 25 éves diadalútjának.
A különleges komlófajták szerelmesei találkozhatnak a 2015-ös év új Duvel Triple Hop változatával is, amelynek komlója idén az amerikai Equinox, egy viszonylag új keletű, gazdag aromájú komló.
A fesztivál újdonságai közé tartozik a háromféle gabonából készített, 7,5%-os Averbode. A világos apátsági ale az árpa, a zab és a tönköly összes jó tulajdonságát magában hordozza. Az Averbodebel tartalma mellett a történelme is igen izgalmas. A XIV. század óta ismertek és kedveltek voltak a premontrei apátságban készülő sörök, amelyeket egészen az első világháború idejéig főztek. Ekkor azonban elkobozták a sör főzéséhez szükséges fém eszközöket és a sörgyártás abbamaradt. 2014-ben azonban a Huyghe sörgyár (amelyik a DeliriumTremens-t is gyártja) felélesztette a régi hagyományt és egy gazdag ízvilágú, fűszeres, kellemesen malátás világos sörrel tiszteleg a nagy múltú apátsági sörfőzés előtt.
További izgalmas nóvum lesz a tölgyfahordóban érlelt világos ale, a Cornet is. A hordós érlelésű sör 8,5%-os alkoholtartalommal rendelkezik, telt, friss és gyümölcsös karakterű, vaníliás felhangokkal.
Az újdonságok mellett a pultokból idén sem hiányozhatnak a közkedvelt klasszikusok. A VI. Belga Sörfesztiválon 196 féle belga sört, köztük 55 csapolt sört kóstolhatnak az látogatók. A választék nem csak hatalmas, de rendkívül sokszínű is, így a Belga Sörfesztiválon idén is garantáltan megtalálja mindenki a maga sörét.

Idén először van lehetőség elővételben is jegyet vásárolni a rendezvényre. Az elővételes vásárlók jegyenként egy pohár Gallica Premium Pils sört kapnak ajándékba a fesztiválon. Az elővételes jegyet ITT vehetitek meg.

A sörök mellett idén egy nem éppen belga sport is képviselteti magát. A Magyar Sörpingpong Egyesület közreműködésével a vendégek kipróbálhatják az egyre népszerűbb "kocsmajátékot", a sörpingpongot.

Jegyárak:

Sörkedvelő 2800 HUF (pohár és 3 zseton)
Sörrajongó 4000 HUF (pohár és 5 zseton)
Minden további zseton 600 Ft/db

Nyitva tartás:

pénteken: 17:00-23:00
szombaton: 12:00-23:00
vasárnap: 12:00-20:00

További infók a FB oldalon!

Addig is kis vizuális kedvcsináló:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr857453560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása