Túra a sörök világában

Sörtúra

Itt az első beltéri sörfeszt! - Indoor Sörfesztivál

2016. február 04.

850x315_facebook_borito_sorfeszt.jpg

Mindenki epekedve várja már a tavaszt, amikor is kezdetét veszi a sörfesztivál szezon és végigjárhatjuk a standokat az új kedvenc sörünk reményében. Már nem kell tavaszig várni erre, mert február 19 és 21 között a Gellért Hotelben sörfesztivál lesz, amit se eső, se a mínuszok nem zavarhatnak meg!

Tavasztól kezdve gyakorlatilag egész évben egymást érik a sörfesztiválok és az ember azt sem tudja, hogy merre van arccal. Télen meg maximum a sörpremierek nyújthatnak némi felüdülést, de ott is csak 1-1 sör van, ami mosolyt csal az arcokra. 2015-ben már elérték a kritikus szintet a sörös rendezvények és 2016-ban ez úgy nyilvánul meg, hogy megrendezésre kerül az első beltéri fesztivál, amit nem más, mint a tavaly berobbant Serfőző csapat rendez meg.

180x180_fb_sorfeszt_profil_2.jpg

A kiállítók több mint 100 féle csapolt és üveges sörrel készülnek azért, hogy a torkunk ne maradjon szárazon. Az esemény rögtön 3 napos lesz és olyan különlegességeket is tartogat, mint a Kocsmavacsora és a Sör brunch. A helyszín sem akármilyen, hiszen a Gellért Hotelben rendezik meg az összeröffenést, ahol több termet ígérnek és menő kilátást. kocsmavacsora_indoor-sorfesztival-a-gellertben-1.jpg

sor-brunch-vacsora_indoor-sorfesztival-a-gellertben-e1454184519335.jpg

A Kocsmavacsora kínálatát a Gellért Söröző meghívására olyan budapesti, direkt a sörökre specializálódott kultkocsmák vonultatják fel, mint az Élesztő, az Importer, a Léhűtő és a Marionett. A gasztro vonalon továbbhaladva pedig az ételstandoknál a Gellért vezető séfje, Héjja László finomságai kínálják az alapot az italokhoz, míg vasárnap sör brunch-csal búcsúztatjuk a hétvégét.

A sör mellett sörös személyek is lesznek:  Horváth Eszter, az ország legjobb sörcsapolója, Katona Csaba, a “sörtörténeti tudományok” elismert szakembere és megtudhatjuk Fabók Mihály, a Gundel sommelier-je hogyan látja az „ellentábor” képviseletében a sört.

„Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó” tartja a mondás. A 100 főt számláló Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub tárlatán pedig rá is csodálkozhatunk a habos italok által ihletett tárgyakba, mint például érdekes sörnyitókra vagy antik sörösüvegekre.

Várhatóan ezeket lehet majd inni: Barbár, Bernard, Bigfoot Sörfőzde, Blanche de Bruxelles, Bohemia Regent, Bombardier, Brewdog, Corsendonk, Csíki Sör, Delirium, Dunkel, Etyeki Sörmanufaktúra, Floris Kriek, Fóti Kézműves Sörfőzde, Flying Dog, Franzberger Sörfőzde, Guinness, Hefeweiss, Hedon, Kilkenny, Korbinian, Legenda, Maissel’s Weisse, Oedipus, Opat, Pardubicky Porter, Postřižinské,  Primátor, Robinson Brewery, Satan, Serkentő, Sümegi Sörfőzde, Vitus, Weihenstephaner, Wells & Young’s Brewery, Zirci Apátsági Manufaktúra, és forralt sör. Egyébként a közösségi médián szörfölve biztossá vált, hogy lesznek új sörök is, mint pl a The Foxes Rock sörei vagy egy Ikkona premier.

Dátum: 2016.02.19-12.
Helyszín: Danubius Hotel Gellért - Budapest, 1111. Szent Gellért tér 1

Árak:

Napijegy: 2990 Ft (elővételesen 2490 Ft)

Bérlet (3 napos): 5990 Ft

Kocsmavacsora: 9990 Ft

Sör brunch: 7990 Ft

Minden belépő mellé jár egy logózott korsó is, amit egy alkalommal szabadon választott ajándék sörrel is megtöltenek a fesztiválon.

img_1080.jpg

A szabadon választott ingyen sör pedig szavazat is egyben. Az Indoor Sörfesztivál minden látogatója a hétvégi sörverseny zsűrije. Minden elfogyasztott ingyen korsó sörrel az adott sörre adod le a szavazatod, úgyhogy jól válaszd meg mit iszol!

Jegyeket a Jegymester.hu-n, a Serfőző Sörözőben a Corvin sétányon, illetve a Gellért Szálloda recepcióján vásárolhattok

 

Minden infót megtaláltok az Indoor Sörfesztivál weboldalán vagy a FB eseménynél!

Remélem jól fog sikerülni, mert ez azért elég nagy falat és sok helyen félrecsúszhat. Pl ott, hogy nem limitálják az embereket a bevétel maximalizálása érdekében és egy tömegjelenetre hasonlít majd inkább az egész. De bizakodó vagyok.

a4_indoor_beerfest.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr628354996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása