Túra a sörök világában

Sörtúra

Ezt töltsd a korsódba az Indoor Sörfeszten!

2016. február 21.

indoor_sorfeszt_nyito_15.jpg

Pénteken indult el az Indoor Sörfesztivál, ami az ország első téli sörfesztiváljaként aposztrofálja magát. Méghozzá nem más szervezi, mint a Serfőző csapata. Májamat nem kímélve kipróbáltam mindent, amiről úgy gondoltam, hogy jó lehet és kiválogattam párat amit mindenkéépen próbáljatok ki.

Elég masszív a sörfelhozatal, a hivatalos infó az, hogy több mint 100 sör kapható. Kicsit árnyalja a nyagon ígéretes kínálatot, hogy azon hazai sörfőzdék közül, akiktől hangos a sörös közösség nincsen kint egy sem. Monyó, Rothbeer, Hübris, Horizont, Hopfanatic. Ezek sehol sincsenek. Tehát aki ezek miatt sörözik azt sajnos el kell keserítenem, de itt nem fog hozzájutni a napi adagjához. Viszont van rengeteg más a kínálatban, mondom is, hogy mit ajánlok.

- Itt debütál az Etyeki Sörmanufaktúra, minden sörükhöz hozzá lehet jutni. A búza annyira jó, hogy könnyedén bélyegzem meg az utóbbi idők legjobb magyar búzája címmel.

- Kaltenecker: Fiesta Summer Ale egy könnyed IPA

- Ikkona: Megújult arculattal találjátok az Ikkona címkéket. Black Magic Woman! Zseniális dark ale, itatja magát. Emellett még a "One more IPA" széria is megtalálható, 1 próbát azok is megérnek.

- Rizmajer: kicsit elfogult vagyok, ha Riziről van szó, de teljesen megalapozott az elfogultságom, mert zseniálisak a sörök. Hogy mit igyatok itt? Rizmajer Józsefet sikerült elkapni és feltenni neki ezt a kérdést. A válasz: Wiener Wälzer, Búza, Cingulus Porter. Egyik zseniálisabb, mint a másik! 

vlcsnap-2016-02-21-13h07m55s684.png

- Legenda: Brettania Sour Ale is van elvileg, mindenképpen ajánlott darab!

- Fóti: Fóti 500 és Hammurapi 21+ van csapon, amiket kötelező kóstolni, akkor is ha már ismeri az ember. Az előbbit azoknak, akik valami könnyedet szeretnének, az utóbbit pedig azoknak, akik harapnák a sört és valami erősre vágynak. Üvegesben van még egyébként Romanov és a Hammurapi búzás változata is, amik szintén kihagyhatatlanok, mindkettő elég ütős

indoor_sorfeszt_nyito_15.jpg

- RS9: ez egy szórakozóhely/kocsma alapvetően, de ők szállítják a Permon kínálatát a rendezvényre. Csapon a Sherpa ajánlott, de üvegesben minden Permon ajánlott

Emellett még van pasztőrözetlen Pilsner Urquell és a Csakajósör kitelepülése is csupa jót tartogat (csak tudd megfizetni).

Ma este még én is visszanézek, hogy bepótoljam, ami kimaradt. Hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sortura.blog.hu/api/trackback/id/tr538407836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása